Ιστορίες

Ένα γκράφιτι αποτυπώνει την κλιματική δυστοπία

Το γκράφιτι της Θεανώς Γιαννέζη δημιουργήθηκε επί της οδού Μιχαήλ Καλού στο κτήριο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη με στόχο να προβληματίσει τους περαστικούς για τα πλαστικά απορρίμματα που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας και κατά συνέπεια τις θάλασσές μας.

Είναι ο ασβεστόλιθος από φύκια η οικολογική λύση για τις κατασκευές;

Επιστήμονες στο University of Colorado Boulder χρησιμοποίησαν βιογενετικό ασβεστόλιθο που προέρχεται από φύκια για να συνθέσουν τσιμέντο, το συστατικό του μπετόν με το μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα.

 

 

 

Πως η κλιματική κρίση απειλεί την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων

Ακραίες ξηρασίες, καταστροφικές πλημμύρες, ερημοποίηση: σε έξι χρόνια η «οξεία πείνα» υπερδιπλασιάστηκε στις χώρες που είναι οι περισσότερο εκτεθειμένες στις κλιματικές καταστροφές, σύμφωνα με την Oxfam.

Οι δεινόσαυροι “επιστρέφουν” στο Τέξας

Η έντονη ξηρασία στο βόρειο ημισφαίριο έχει οδηγήσει σε ιστορικές, αρχαιολογικές και παλαιοντολογικές αποκαλύψεις, όπως αυτή που έγινε στο Τέξας αποκαλύπτοντας αποτυπώματα δεινοσαύρων 113 εκατομμυρίων ετών.

Μελέτη Υπαρξιακού Κινδύνου: Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής;

Η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την ανθρωπότητα σε τουλάχιστον δύο κλιματικά σενάρια, προειδοποιεί μια διεθνής μελέτη με επικεφαλής επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Μείωση 60% στην παγκόσμια δασική έκταση ανά κεφαλή τα τελευταία 60 χρόνια

Κατά τα τελευταία 60 χρόνια η παγκόσμια δασική έκταση έχει μειωθεί κατά 81,7 εκατομμύρια εκτάρια ή 817 εκατομμύρια στρέμματα (ένα εκτάριο ισούται με δέκα στρέμματα), γεγονός που έχει οδηγήσει σε μία μείωση πάνω από 60% στην παγκόσμια δασική έκταση ανά κεφαλή, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.