Ένας έφηβος δίνει φωνή στην αδερφή του

Μη μπορώντας να επικοινωνήσει με τη μη ομιλούσα αδελφή του, ένας 17χρονος από το Τέξας κωδικοποίησε μια εφαρμογή που ονομάζεται “Freespeech” και επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν με οπτικά σύμβολα.

Η Della Calder, 14 ετών, πάσχει από το σύνδρομο Bainbridge-Ropers και χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό χειροκινητικών σημάτων και σύντομων ήχων για να μιλήσει στην οικογένειά της. Ο μεγαλύτερος αδελφός του, Archer Calder, 16 ετών,ήταν απογοητευμένος με τις εναλλακτικές εφαρμογές που παρέχονται στη Della και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Ο Archer δημιούργησε μια διαδικτυακή εφαρμογή που ονομάζεται “Freespeech”. Επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν εικόνες της επιλογής τους που αναπαριστούν λέξεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι κλικ στην εικόνα της λέξης και η ιστοσελίδα την λέει δυνατά. Η εφαρμογή είναι εύκολα επεξεργάσιμη, κάτι που ο Archer παρατήρησε ότι έλειπε από πολλές άλλες εφαρμογές.

Το “Freespeech” είναι δωρεάν για οποιονδήποτε μπορεί να το χρησιμοποιήσει, χάρη στον Archer. Έβαλε την ιστοσελίδα στο GitHub , μια πλατφόρμα φιλοξενίας κώδικα. Έχει συνεργαστεί με άλλους προγραμματιστές που τον βοήθησαν να υλοποιήσει περισσότερες προσθήκες στην εφαρμογή, όπως έναν κωδικό πρόσβασης ή τη δυνατότητα να είναι προσβάσιμη εκτός σύνδεσης.

Πηγή: brightvibes