Ένας ‘Ελληνας φοιτητής σχεδιάζει διαστημικά μαχαιροπήρουνα

Οι δημιουργίες του έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των MIT Media Labs, SpaceX και NASA.

Ο Νικόλας Γραφάκος, φοιτητής Σχεδίου, με κεντρική έμπνευσή του την αποδόμηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα πράγματα, επικέντρωσε την έρευνά του στη διερεύνηση των θεμελιωδών αρχών της ανθρώπινης γνώσης με στόχο την κατανόηση του πώς μπορούμε να μάθουμε να αναδημιουργούμε νοητικά μοντέλα που χρησιμοποιούμε, για την αντίληψη και την επίλυση προβλημάτων.

«Στα επόμενα δέκα έως δεκαπέντε χρόνια θα αρχίσουμε να έχουμε πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας», δήλωσε στο Reuters ο Νικόλας Γραφάκος, «και ακόμα και οι μικρές συναισθηματικές και ψυχολογικές ανάγκες των αστροναυτών θα είναι πραγματικά κρίσιμες για την επιτυχία της αποστολής».

Ο Γραφάκος, απόφοιτος του Royal College of Art και του Imperial College στο Λονδίνο καιδημιουργός της συλλογής με μαχαιροπίρουνα Zero-G, λέει ότι ο τρόπος που τρώνε οι αστροναύτες στο διάστημα πρέπει να επανασχεδιαστεί και για αυτό έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην δημιουργία δοχείων για φαγητό και ποτό και σε ένα ιδιαίτερο κουτάλι.

Η λύση του είναι ένα υβριδικό κουτάλι που μπορεί να πιάσει τα τρόφιμα και να τα αφήσει να τοποθετηθούν στο στόμα, το οποίο έχει τραβήξει το ενδιαφέρον από τα MIT Media Labs, SpaceX και την NASA.

Μια νέα εποχή στα διαστημικά ταξίδια έχει ήδη ξεκινήσει, η οποία τροφοδοτήθηκε εν μέρει από έναν αγώνα μεταξύ τριών δισεκατομμυριούχων για την ίδρυση της πρώτης ταξιδιωτικής εταιρείας τουριστικών αποστολών στο διάστημα.

Πηγή: Reuters