Βιολογικά προϊόντα από ένα κατάστημα που μας μαθαίνει να ξεχωρίζουμε τις πραγματικές μας ανάγκες

Η Sundra Essien άφησε πίσω της μια καριέρα στη δικηγορία για να δημιουργήσει το Isangs, ένα κατάστημα καλλυντικών που είναι ένα ανοιχτό εργαστήριο ομορφιάς.

Το Isangs είναι ένα ανοιχτό εργαστήριο παραγωγής προϊόντων περιποίησης μαλλιών και σώματος με έδρα την Κοπεγχάγη. Όλα τα συστατικά τους είναι βιολογικά, δίκαιου εμπορίου και vegan. Μέσα στο κατάστημα έχει κανείς την ευκαιρία να παρακολουθήσει ολόκληρο τον κύκλο παραγωγής και να δοκιμάσει ακόμη και να φτιάξει τα προϊόντα που θέλει.

Η Sundra αντιμετωπίζει τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και σώματος σαν ένα όχημα μέσω του οποίου στοχεύει να οικοδομήσει καλύτερες συνδέσεις μέσω των οποίων μπορούμε να δημιουργήσουμε πιο βιώσιμες πρακτικές αγοράς και αλυσίδες εφοδιασμού, ώστε να αναπτυχθεί περισσότερη ενσυναίσθηση μεταξύ αγοραστών, παραγωγών και καλλιεργητών.

Βασικό κομμάτι της δουλειάς της σήμερα είναι να διαδίδει με την ομάδα της σωστές και ειλικρινείς πληροφορίες σχετικά με το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν τα προϊόντα για τον καταναλωτή. Η ιδία πιστεύει πως η βιομηχανία καλλυντικών είναι πολύ καλή στο να μας λέει για προβλήματα που δεν είναι πραγματικά προβλήματα και στη συνέχεια να μας πουλάει λύσεις γι’ αυτά. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που χρειαζόμαστε είναι πληροφορίες για το πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να σταθούν μπροστά σε οποιοδήποτε προϊόν και να αξιολογήσουν τους ισχυρισμούς που διατυπώνουν οι παραγωγοί.

Μαζί με την ομάδα της θέλουν να καταρρίψουν το στερεότυπο πως, η βιωσιμότητα απευθύνεται σε ένα είδος πολυτελούς, πλούσιας αγοραστικής κοινότητας. Η Sundra φτιάχνει “καθημερινά προϊόντα”, τα οποία είναι απλά βιολογικά, δίκαιου εμπορίου, vegan προϊόντα, χειροποίητα μέσα στο κατάστημά της, δίνοτας την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να δει πώς φτιάχνονται τα προϊόντα, πώς μοιάζουν τα ακατέργαστα συστατικά και από πού προέρχονται.

Με πληροφορίες από 5 Media