Δέρμα μανιταριών, το νέο αγαπημένο σας δέρμα Vegan;

Το δέρμα μανιταριών είναι ένα από τα πιο πρόσφατα υφάσματα που αναδύονται και είναι ένα από τα καλύτερα υποκατάστατα δέρματος επειδή είναι τόσο ευέλικτο! Σε σύγκριση με το δέρμα των ζώων, αυτό το νέο υλικό κάνει ό, τι θα θέλατε, αλλά χωρίς τις αντίστοιχες περιβαλλοντικές συνέπειες…

Oι ιδιότητες του μανιταριού:

Λεπτό ή παχύ – δέρμα μανιταριού μπορεί να αναπτυχθεί σε οποιοδήποτε πάχος και μέγεθος, οπότε είναι κατάλληλο για λεπτά δερμάτινα μπουφάν, ανθεκτικά λουριά σακιδίων και σχεδόν οποιαδήποτε χρήση μπορείτε να σκεφτείτε.

Αφή-Suede – το φυσικό δέρμα μανιταριών έχει μια ελαφρώς απαλή αφή, όπως το σουέτ, το οποίο αισθάνεται εξαιρετικά άνετο στο δέρμα σας.

Αντιβακτηριακό – το δέρμα του μανιταριού είναι εντελώς μη τοξικό, αλλά απελευθερώνει επίσης οποιαδήποτε υγρασία αμέσως, αποτρέποντας την ανάπτυξη τυχόν βακτηριδίων που μπορεί να προσκολληθούν στο υλικό.

Πώς κατασκευάζεται το δέρμα μανιταριών;
Για να δημιουργήσουμε δέρμα μυκηλίου, το οποίο αποτελεί το ριζικό δίκτυο των μυκήτων πρέπει να προσθέσουμε θρεπτικά συστατικά (όπως φυσικά οργανικά λιπάσματα). Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται ένα δίκτυο κυττάρων μυκηλίου, τα οποία συλλέγονται και συμπιέζονται σαν ίνες για να δημιουργήσουν το νέο δερμάτινο υλικό.
Παρόλο που απαιτεί αρκετή γη για να αναπτυχθεί ένα τόσο μεγάλο δίκτυο μυκηλίου, είναι αρκετά πιο μικρό σε σύγκριση με το χώρο που απαιτείται για την εκτροφή ζώων. Επιπλέον, το μυκήλιο αναπτύσσεται σε λίγες εβδομάδες παρά σε χρόνια, με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

4 πιο ελπιδοφόρα προϊόντα κατασκευασμένα από μανιτάρια
Ενώ περιμένουμε ανυπόμονα να καλύψει τη βιομηχανία της μόδας, ονειρευόμαστε τις χρήσεις που μπορεί να έχει το δέρμα μανιταριού. Αυτή είναι μόνο η αρχή…

Δερμάτινα παπούτσια μανιταριών
Ρίξτε μια ματιά για παράδειγμα στα πάνινα παπούτσια μύκητες του nat-2. Είναι φτιαγμένα με μύκητα, φελλό, φυσικό καουτσούκ και faux σουέτ από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Τσάντες μανιταριών
Το δερμάτινο μανιτάρι είναι ιδιαίτερα εξαιρετικό για τη δημιουργία τσαντών, καθώς είναι εύκολο να επεξεργαστεί με οικολογικό κερί ώστε να είναι αδιάβροχο και μπορεί να βαφτεί με οποιοδήποτε χρώμα θέλετε. Μην ξεχνάτε ότι είναι επίσης βιοαποικοδομήσιμο, οπότε όταν τελικά ξεπεράσει τη μόδα, δεν θα καθίσει στο χώρο υγειονομικής ταφής για άλλα χιλιάδες χρόνια!

Δερμάτινο πορτοφόλι μανιταριών
Πορτοφόλια κατασκευασμένα από δερμάτινες εναλλακτικές λύσεις είναι εξαιρετικά δημοφιλή, από ανακυκλωμένα πορτοφόλια μοτοσικλετών έως πορτοφόλια Pinatex από ίνες φύλλων ανανά. Αλλά όσο μοντέρνα και οικολογικά είναι αυτά τα υλικά, δεν συνδυάζονται πάντα με τον πραγματικό κόσμο. Το δέρμα μανιταριών όμως εμφανίζεται πιο κοντά στα συνθετικά προϊόντα.

Καπέλα μανιταριών
Ήδη διαθέσιμα χειροποίητα στο Etsy, μανιτάρια καπέλα είναι υπέροχα να φορούν όλο το χρόνο. Το δέρμα μανιταριών είναι αρκετά ελαφρύ, καθιστώντας το εξαιρετικό υλικό για καλοκαιρινά καπέλα για να κρατήσετε τον ήλιο από τα μάτια σας. Είναι επίσης αρκετά μονωτικό, οπότε θα κρατήσει τα αυτιά σας ζεστά όταν η θερμοκρασία μειώνεται επίσης.

Δες περισσότερα στο λινκ που ακολουθεί:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=3Dg6IleHm-k&feature=emb_logo

Πηγή: Beeco.green.