Εγκεφαλικό τηλεκοντρόλ!

Μία νέα πειραματική μελέτη ήρθε να φέρει την επανάσταση στον χώρο της τεχνολογίας, δίνοντας την δυνατότητα σε ορισμένους εθελοντές να ελέγξουν ένα υπολογιστή μόνο με τη σκέψη!…

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Brown που διεξήγαγαν τη μελέτη, λένε ότι το σύστημα περιλαμβάνει έναν μικρό πομπό που συνδέεται με τον κινητικό φλοιό του εγκεφάλου ενός ατόμου. Η προηγμένη τεχνολογία μπορεί να μεταδώσει σήματα εγκεφάλου σε πλήρη πιστότητα ευρείας ζώνης σε ανάλυση ενός νευρώνα. Στη δοκιμή συμμετείχαν δύο άτομα (ηλικίας 35 και 63 ετών) που παρέλυσαν από τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού. Χρησιμοποίησαν την τεχνολογία BrainGate για τον έλεγχο ενός tablet. Πέτυχαν παρόμοια ακρίβεια όπως με εκείνη ενσύρματων συστημάτων.

Μία σημαντική ανακάλυψη στον τομέα των νευρωνικών διεπαφών
Με αυτό το σύστημα μπορεί να εξεταστεί η δραστηριότητα του εγκεφάλου, στο σπίτι, για μεγάλα χρονικά διαστήματα με τρόπο που ήταν σχεδόν αδύνατο πριν. Αυτό θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε αλγόριθμους αποκωδικοποίησης που παρέχουν την απρόσκοπτη, διαισθητική, αξιόπιστη αποκατάσταση της επικοινωνίας και της κινητικότητας για άτομα με παράλυση. Αυτή η ανακάλυψη σηματοδοτεί την τελευταία πρόοδο στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τομέα των τεχνολογιών νευρωνικών διεπαφών.

Η νεοφυής επιχείρηση του κ. Musk Neuralink έχει ήδη δοκιμάσει ένα ασύρματο τσιπ σε μία μαϊμού, επιτρέποντας με αυτό το εμφύτευμα στο ζώο να παίξει βιντεοπαιχνίδια. Το όλο εγχείρημα έχει προσελκύσει ακόμη και την προσοχή του Facebook, αλλά και του Elon Musk!

Πηγή: www.intelligentliving.co