Εσύ θα συγκατοικούσες με ένα εκατομμύριο μέλισσες;

Σε αυτό το “Air Bee & Bee” μένεις με ένα σμήνος μελισσών για 145 δολάρια!

Οι μέλισσες, ο σημαντικότερος κρίκος της οικολογικής μας ισορροπίας, έχουν σχεδόν εκδιωχθεί τα τελευταία χρόνια από τις πόλεις μας. Στη Νότια Ιταλία όμως αποφάσισαν πως οι ενοικιαζόμενοι χώροι μπορούν να είναι αρκετά διαφορετικοί και να προστατεύουν παράλληλα τις μέλισσες.

‘Ενας μελισσοκόμος έστησε ένα σπίτι το οποίο καταχώρησε στη διάσημη πλατφόρμα Airbnb. Η ιδέα υλοποιήθηκε από τον σχεδιαστή και καλλιτέχνη γης Davide Tagliabue, την αρχιτέκτονα Mariella Gentile και την πολιτιστική, κοινωνική εταιρεία Wonder Grottole.

Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών δημιουργώντας καταφύγιο για τις μέλισσες σε ένα δωμάτιο που μοιάζει με υπερμεγέθη κηρήθρα. Στο δωμάτιο οι φιλοξενούμενοι θα περιβάλλονται από εννέα μελίσσια, με ένα από αυτά να κρέμεται από το ταβάνι, πολύ κοντά στο κρεβάτι.  Ουσιαστικά, το σπίτι αποτελεί μια γιγαντιαία κυψέλη και τα μελίσσια φιλοξενούν μια αποικία με περισσότερες από ένα εκατομμύριο μέλισσες, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για πιθανά τσιμπήματα, αφού το οίκημα περιβάλλεται από δίχτυ.

Το σπιτάκι φωτίζεται από λαμπτήρες LED που φορτίζουν την ημέρα από ηλιακά πάνελ. Η κατασκευή του κόστισε περίπου 17.000 δολάρια. Ο μελισσοκόμος θα καλωσορίζει προσωπικά τους επισκέπτες και θα τους κάνει μία εισαγωγή στις μέλισσες και τον τρόπο ζωής μαζί τους. Επίσης, θα τους σερβίρει ένα πρωινό με σπιτικά μπισκότα, ρικότα, φράουλες και, φυσικά, μέλι.

Τα έσοδα από τις κρατήσεις θα διατεθούν για την υποστήριξη των μελισσών της περιοχής.