Η ανακυκλωμένη μόδα της Nicole McLaughlin

Η σχεδιάστρια Nicole McLaughlin μπορεί να μετατρέψει τα πάντα σε κάτι χρηστικό που δε το βάζει ο νους μας!

Η Νεοϋορκέζα σχεδιάστρια, Nicole McLaughlin, αποφάσισε το 2018 να κάνει το χόμπυ της επάγγελμα, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα το upcycling και τη βιώσιμη μόδα. Σήμερα μετράει πάνω από 780.000 followers στο Instagram και άπειρες συνεργασίες με δημοφιλή brands, έχοντας κατακτήσει επάξια τον τίτλο της βασίλισσας της επαναχρησιμοποίησης.

Πριν πολλά χρόνια, άρχισε να βρίσκει σε κάθε ρούχο της νέα χρήση και από τότε μέχρι σήμερα δεν επιτρέπει σε κανένα ύφασμα να καταλήξει στα απορρίμματα. Η φαντασία της δεν έχει όρια αφού μετατρέπει μπαστούνια του γκολφ σε τακούνια για γόβες, παλιές μπάλες του βόλεϊ σε παντόφλες, παιδικά αυτοκινητάκια σε παντελόνια και όλα όσα οι περισσότεροι πετάμε χωρίς δεύτερη σκέψη, σε ρούχα που μεταφέρουν το πιο σημαντικό μήνυμα για το μέλλον του πλανήτη.

Η Nicole θεωρεί ότι αυτό που κάνει είναι το μέλλον και πρέπει όλοι να στραφούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Έχοντας μεγαλώσει στην ύπαιθρο βρισκόταν πάντα κοντά στο περιβάλλον και μεγαλώνοτας της γεννήθηκε η ανάγκη να στραφεί στη βιωσιμότητα. Στην αρχή πήρε απλώς κάποια απορρίμματα στο σπίτι της για να τα εξερευνήσει καλύτερα, ένας πειραματισμός που πήγε εξαιρετικά καλά.

«Δεν είναι μόνο η μόδα βιώσιμη. Βιώσιμα είναι τα πάντα. Και είναι απαραίτητο να αλλάξουμε τον τρόπο που καταναλώνουμε πολλά ράγματα επειδή όλοι αγνοούμε τα προειδοποιητικά σημάδια εδώ και χρόνια. Πρέπει να προσέξουμε περισσότερο τι κάνουμε ως καταναλωτές και ως ανθρώπινα όντα. Δεν χρειαζόμαστε πραγματικά περισσότερα πράγματα. Χρειαζόμαστε περισσότερη καλοσύνη, κατανόηση και ενσυναίσθηση», σημειώνει η ίδια αναφορικά με το μέλλον της μόδας και του πλανήτη μας.

Πέρα από το να δημιουργεί από την αρχή, η viral σχεδιάστρια κάνει μαθήματα για την αειφορία και την ανακύκλωση και πώς να προσεγγίζει ο κόσμος την παραγωγή χωρίς τον φόβο της αποτυχίας. Μπορούμε πραγματικά να κάνουμε ό,τι θέλουμε με όσα έχουμε στη διάθεσή μας κυρίως αν θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον και είναι η καλύτερη στιγμή για να το τολμήσουμε.

Πηγή: jenny.gr