Η εναλλακτική λύση στο πλαστικό, από απόβλητα ψαριών!

Μια πολύ ιδιαίτερη “συνταγή” έρχεται από τα χέρια της Βρετανίδας Lucy Hughes.

Η 23χρονη φοιτήτρια δημιούργησε ένα συνθετικό υλικό, κύριο συστατικό του οποίου, είναι τα υποπροϊόντα της βιομηχανίας της αλιείας! Η όλη ιδέα ξεκίνησε αρχικά ως έρευνα για τους τρόπους μείωσης των αποβλήτων των ψαριών. Ταυτόχρονα, η Hughes θέλησε να βρει εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης των αποβλήτων, δίνοντάς τους υπεραξία, με αποτέλεσμα να τα μετατρέψει σε ένα ιδιαίτερα χρηστικό προϊόν.

Προϊόν διπλής χρήσης
Το καινοτόμο προϊόν MarinaTex, στοχεύει μια μέρα να αντικαταστήσει το πλαστικό μιας χρήσης, που χρησιμοποιείται κυρίως σε σακούλες αρτοποιίας, super market και συσκευασίες φαγητού. Εκτός από οικολογικό, το προϊόν είναι και απόλυτα βρώσιμο, προωθώντας έτσι τη “zero waste” λογική που η φοιτήτρια είχε από την πρώτη στιγμή στο μυαλό της!

Μια βραβευμένη έρευνα
Η έρευνα για το προϊόν κέρδισε το διεθνές βραβείο James Dyson, τα χρηματικά έπαθλα του οποίου η Lucy σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος και να θέσει τις βάσεις για τη μαζική παραγωγή του, εκπαιδεύοντας παράλληλα το κοινό για το πώς θα μειώσει τη χρήση πλαστικού στην καθημερινότητά του.

Με την παγκόσμια τράπεζα να ενημερώνει πως το 2016, παράχθηκαν παγκοσμίως 242 εκατ. τόνοι πλαστικά απόβλητα, η 23χρονη φοιτήτρια ελπίζει πως το δημιούργημά της, θα γίνει μέρος της παγκόσμιας απάντησης στην αλόγιστη κατανάλωση πλαστικού μιας χρήσης. Όπως άλλωστε δηλώνει και η ίδια “Δεν είναι απαραίτητα το πλαστικό που δημιουργεί το πρόβλημα, αλλά η υπερβολική χρήση του”!

Πηγή: weforum.org