Η εταιρεία EcoPackers Inc. συγκέντρωσε $4.3 εκατ. για Βιοπλαστικές Συσκευασίες

Μια πολύ δραστήρια κοινωνική επιχειρηματίας, βρίσκεται πίσω από την ίδρυση της εταιρείας, που έχει στόχο τη δημιουργία έξυπνων λύσεων, οι οποίες θα έχουν θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο!..

Ο λόγος για την εταιρεία EcoPackers Inc., η οποία παράγει βιοαποικοδομήσιμα υλικά συσκευασίας, με σκοπό να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά πολυστυρένιο και πολυπροπυλένιο.

Συσκευασίες μιας χρήσης, φιλικές προς το περιβάλλον
Χρησιμοποιώντας την ισχύ των φυτών, η εταιρεία δημιουργεί 100% εναλλακτικά προϊόντα, αντί του παραδοσιακού πλαστικού. Οι οικολογικές της ρητίνες, δίνουν στους κατασκευαστές πλαστικών προϊόντων παγκοσμίως, τη δυνατότητα να αποφασίζουν συνειδητά και να δημιουργούν μη τοξικές συσκευασίες μιας χρήσης, αλλά συσκευασίες φυτικής προέλευσης!

Ο δρόμος δεν ήταν πάντα στρωμένος με ροδοπέταλα…
Η αρχική ιδέα της Ιδρύτριας, ήρθε όταν ήταν Πρόεδρος του συλλόγου Enactus στο Πανεπιστήμιο του Toronto. Ξεκίνησε φτιάχνοντας μια συσκευασία για φιστίκια από αγροτικά υποπροϊόντα, προτού ακόμα λάβει την υποστήριξη από το Creative Destruction Lab. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη για να γίνει CEO της επιχείρησής της και ανέπτυξε τρεις άλλες εναλλακτικές λύσεις στο πλαστικό!

Η προσπάθεια όμως που έπρεπε να καταβάλλει, για να πείσει τον κόσμο πως τα προϊόντα της είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ήταν πολύ μεγάλη. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά: «όταν οι άνθρωποι δεν πείθονταν ότι τα προϊόντα της εταιρείας είναι 100% φυσικά, τα κατανάλωνα παρουσία τους και εκείνοι σοκάρονταν και ανησυχούσαν για την υγεία μου»!

Αυτό που επισημαίνει πάντα για τα προϊόντα της είναι ότι «μπορείτε να τα βάλετε στην αυλή σας και μετά από λίγες βροχοπτώσεις, θα γίνουν μέρος του περιβάλλοντός σας και δεν θα χρειάζεται να το βάλετε σε βιομηχανικό σύστημα κομποστοποίησης, όπως συμβαίνει συνήθως με πολλά βιοπλαστικά προϊόντα».

Πηγή: www.intelligentliving.co