Η κοινωνική επιχείρηση που πλέκει για καλό σκοπό!

Από την μακρινή Νέα Ζηλανδία έρχεται μια όμορφη είδηση που φέρνει κοντά τους ανθρώπους και ταυτόχρονα τους ζεσταίνει!

Οι ομάδες πλεξίματος της κοινωνικής επιχείρησης Make Give Live, συναντώνται ανα τακτά διαστήματα και δημιουργούν ζεστά καπέλα για όλους και κυρίως για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Αγαπημένο σημείο συνάντησής τους, ένα καφέ ή μια ήσυχη βιβλιοθήκη! Εκεί, ο αρχηγός κάθε ομάδας εξασφαλίζει ότι όλα τα μέλη είναι ευχαριστημένα και πρωτίστως απασχολημένα! Μόνη προϋπόθεση για να γίνεις μέλος είναι η καλή διάθεση, αφού το κόστος για την ένταξη είναι μηδενικό!

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του πλεξίματος
Οι μικρές ομάδες που δημιουργούνται (όχι περισσότερα από 12 άτομα), δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους και να διασκεδάσουν, αφού είναι γνωστό πως το πλέξιμο έχει πολλά θεραπευτικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του στρες και της βελτίωσης της αυτοπεποίθησης!

Η κοινωνική επιχείρηση έχει καταφέρει σήμερα να αριθμεί 11 ομάδες πλεξίματος εντός της χώρας και περίπου 120 μέλη, δίνοντας μεγάλη έμφαση ώστε το έργο των ομάδων να είναι ευχάριστο και χαλαρωτικό, μιας και ο απώτερος σκοπός της είναι η αντιμετώπιση της μοναξιάς και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Άλλωστε, όπως δήλωσε και η υπεύθυνη της επιχείρησης, δεν πρόκειται για τη δημιουργία ενός απλού καπέλου, αλλά ένα μάλλον για ένα ξεχωριστό δημιούργημα, που έχει μεγάλο αντίκτυπο με πολλούς τρόπους!