Η οικολογική γούνα από φυτό κάνναβης μπορεί να αλλάξει τη μόδα

Στο Κίεβο της Ουκρανίας, η εταιρεία σχεδιασμού DevoHome δημιούργησε μια εναλλακτική λύση για ψεύτικη γούνα που είναι κατασκευασμένη από κάνναβη.

Το ύφασμα υφαίνεται με ίνες κάνναβης και βισκόζης με βάση βαμβάκι, καθιστώντας το τόσο απαλλαγμένο από ζώα όσο και από πλαστικά. Τα φυτά καλλιεργούνται επίσης βιολογικά χωρίς φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα.

Το γεγονός ότι τα ρούχα κατασκευάζονται από φυτά κάνναβης έχει συμβάλει στην αύξηση της δημοτικότητας του υφάσματος με τους σχεδιαστές που έχουν φτιάξει γούνινα παλτό και σακάκια από τη γούνα κάνναβης. Όσοι δημιουργούν ρούχα από το ύφασμα λένε ότι είναι επίσης πιο εύκολο να δουλέψουν με αυτό από ό,τι με τις συνθετικές ίνες.

Το φιλικό προς το περιβάλλον υλικό έκανε το ντεμπούτο του στην Εβδομάδα Μόδας της Ουκρανίας πέρυσι και σημείωσε μεγάλη επιτυχία τόσο στους σχεδιαστές όσο και στους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

Ο Oleksandr Todorchuk, ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων UAnimals, λέει ότι οι άνθρωποι στη χώρα είναι έτοιμοι για το τέλος της γούνας των ζώων.

Πηγή: euronews