Η πρώτη μονάδα ανθρώπινης κομποστοποίησης στον κόσμο!

Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται ανατριχιαστικό, αλλά μια νέα εναλλακτική λύση έρχεται και αφορά στον τρόπο μεταχείρισης του σώματός μας, μετά θάνατον…

Η εταιρεία Recompose κάνει ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση, πέραν της παραδοσιακής ταφής ή της καύσης, που ονομάζεται “φυσική οργανική μείωση”. Μέσω αυτής της διαδικασίας, το ανθρώπινο σώμα μετατρέπεται σε ύλη ήπια στο χώμα, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί ο κύκλος της ζωής, αφότου κάποιος φύγει από τη ζωή.

Πως λειτουργεί η ανθρώπινη κομποστοποίηση;
Μόλις τοποθετηθεί το σώμα σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο δοχείο, καλύπτεται με φλούδες ξύλου και σανό. Τα συγκεκριμένα υλικά επιτρέπουν τη ροή του αέρα, γεγονός που δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον και επιτρέπει στα φυσικά μικρόβια και τα ωφέλιμα βακτήρια να ‘εργαστούν’. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η εταιρεία ενθαρρύνει τους φίλους και την οικογένεια να πάρουν ένα μεγάλο μέρους του χώματος, το οποίο μπορούν να επαναχρησιμοποιήσουν, φυτεύοντας ένα δένδρο στη μνήμη του αγαπημένους τους ανθρώπου.

Ο σχεδιασμός της διαδικασίας έχει στόχο τη μείωση της εκπομπής του CO2 και την εξάλειψη της ρύπανσης των υπόγειων υδάτων. Επίσης ακόμα και η σκέψη ότι σε μόλις 30 ημέρες, τα ανθρώπινα υπολείμματα μεταμορφώνονται σε πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για το έδαφος, δίνει ένα ισχυρό κίνητρο επιλογής αυτής της διαδικασίας. Σαφώς όμως, για να μπορέσει να λειτουργήσει σε ευρύ πλαίσιο, οι ιδρυτές της εταιρείας αναφέρουν ότι απαιτούνται αρκετές «συγκλίσεις» ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αλλά και αλλαγή της νοοτροπίας με βάση την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα.

Πηγή: mymodernmet.com