Η Σιγκαπούρη πρωτοπορεί με το πρώτο κρασί σόγιας

Ένα μικρό αποστακτήριο στη Σιγκαπούρη παρασκευάζει αυτό το ιδιαίτερο ρόφημα από σόγια και αλλάζει τα δεδομένα της οινοποσίας και όχι μόνο.

Η SinFooTech, μια εταιρεία η οποία επικεντρώνεται στην ανακύκλωση υποπροϊόντων αποβλήτων στη βιομηχανία τροφίμων, παράγει περίπου 1.000 έως 2.000 λίτρα κρασί σόγιας το μήνα από το μικρό αποστακτήριό της στο δυτικό άκρο της Σιγκαπούρης.

Τα απόβλητα συλλέγονται και μεταφέρονται σε ένα κοντινό αποστακτήριο όπου οι ζυθοποιοί προσθέτουν μαγιά και ζάχαρη. Το μείγμα στη συνέχεια τοποθετείται σε μια δεξαμενή για να ζυμωθεί για δύο έως έξι εβδομάδες. Οι ζυθοποιοί πρέπει να φτιάχνουν το κρασί μέσα σε λίγες ώρες από τη συλλογή του ορού σόγιας, καθώς το υγρό αλλοιώνεται γρήγορα.

Το ποτό, που ονομάζεται Sachi, έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5,8% και μοιάζει με μηλίτη ή επιδόρπιο κρασί. Όμως, όσοι έχουν δοκιμάσει το ποτό που χαρακτηρίζεται ως το πρώτο που φτιάχνεται από ορό γάλακτος σόγιας, λένε ότι είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.

Η πρωτοπόρος Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη έχει γίνει κόμβος για την ανάπτυξη καινοτόμων μελλοντικών τροφίμων. Νεοσύστατες επιχειρήσεις παράγουν προϊόντα που κυμαίνονται από “θαλασσινά” που καλλιεργούνται στο εργαστήριο μέχρι ζυμαρικά που παρασκευάζονται με τροπικά φρούτα αντί για χοιρινό κρέας.

Επί του παρόντος, ένα μπουκάλι κρασί σόγιας 500 χιλιοστόλιτρων πωλείται προς 26 ευρώ. Η SinFooTech αναπτύσσει επίσης ένα παλαιωμένο απόσταγμα που μοιάζει με ουίσκι και σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή μέσω της αυτοματοποίησης του εργατικού δυναμικού.

Πηγή: euronews