Ιπτάμενα αυτοκίνητα: Πραγματικότητα ή σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

O επικεφαλής της Hyundai στην Ευρώπη λέει ότι η αστική εναέρια κινητικότητα θα μπορούσε να απελευθερώσει τη συμφόρηση και να βοηθήσει με τις εκπομπές ρύπων στις πόλεις.

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα είναι πραγματικότητα στις πόλεις σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του 2030, σύμφωνα με κορυφαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων. Ο Michael Cole, διευθύνων σύμβουλος των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Hyundai, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ορισμένες “πολύ σημαντικές επενδύσεις” στην αστική εναέρια κινητικότητα, προσθέτοντας ότι η καινοτομία αυτή θα αποτελέσει κομμάτι του μέλλοντος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αστική εναέρια κινητικότητα θα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για να απελευθερωθεί η συμφόρηση στις πόλεις, να βοηθήσει με τις εκπομπές ρύπων, είτε πρόκειται για εναέρια κινητικότητα εντός της πόλης είτε ακόμη και μεταξύ των πόλεων.

Η εταιρεία παρουσίασε την ιδέα του ιπτάμενου αυτοκινήτου της, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία κοινής χρήσης διαδρομής Uber, στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στο Λας Βέγκας τον Ιανουάριο του 2020.

Η Hyundai συμμετέχει επίσης στο πρώτο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς διάδρομο προσγείωσης, σχεδιασμένο για αεροσκάφη που είναι ικανά για ηλεκτρική κάθετη απογείωση και προσγείωση (eVTOL), το οποίο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στο Κόβεντρι φέτος.

Το “αστικό αεροδρόμιο” θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των αεροταξί και των αυτόνομων μη επανδρωμένων αεροσκαφών παράδοσης.

Πηγή: www.theguradian.com