Κι αν βάζαμε τέλος στα προϊόντα μιας χρήσης;

Η  LastObject σχεδιάζει ανθεκτικές και επαναχρησιμοποιήσιμες βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις από φυτικά υλικά και ανακυκλωμένο πλαστικό του ωκεανού.

Η οικολογικά ευαισθητοποιημένη σχεδιάστρια Isabel Aagaard θέλησε να σχεδιάσει καινοτόμες λύσεις για όλα αυτά τα επιβλαβή προϊόντα μιας χρήσης που όλοι αγοράζουμε. Με τόσες πολλές αρνητικές επιπτώσεις να συσσωρεύονται σε ένα τόσο μικρό καθημερινό αντικείμενο, αποφάσισε ιδρύσει μαζί με τους συνεργάτες της την LastObject.

Μαζί με τους συνεργάτες της αποφάσισαν πως θέλανε να δημιουργήσουνε κάτι που θα είχε πραγματικά μεγάλο αντίκτυπο και η έρευνά τους τους οδήγησε στην τεράστια βιομηχανία των προϊόντων μιας χρήσης, που είναι τρομερά επιβλαβής για το περιβάλλον.

Από τη συσκευασία μέχρι τη ναυτιλία, υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να δράσουν, με το να αντικαταστήσουν μερικά από τα προϊόντα μιας χρήσης.

Το LastSwab ήταν ο πρώτος σχεδιασμός που πέτυχε η επιχείρηση. Οι σχεδιαστές συνειδητοποίησαν πως οι άνθρωποι συχνά πετούν τις μπατονέτες στις τουαλέτες τους και από εκεί καταλήγουν σε συστήματα φιλτραρίσματος και ούτω καθεξής με τα περισσότερα να καταλήγουν στον ωκεανό. Ένα τόσο μικρό αντικείμενο έχει τεράστιο αντίκτυπο, επειδή όχι μόνο είναι ένα αντικείμενο μιας χρήσης που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά, αλλά επίσης επειδή απορρίπτεται με ακατάλληλο τρόπο.

Η LastObject έχει αναλάβει την αποστολή να εξαλείψει τα αντικείμενα μιας χρήσης δημιουργώντας ανθεκτικές και επαναχρησιμοποιήσιμες βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις από φυτικά υλικά και ανακυκλωμένο πλαστικό του ωκεανού. Από τις μπατονέτες μέχρι το χαρτί υγείας, η εταιρεία σχεδιάζει οικολογικά υποκατάστατα που όχι μόνο είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά παρέχουν επίσης εξαιρετική χρηστικότητα και σχεδιασμό.

Πηγή: fivemedia.com