Μια βιώσιμη συλλογή για έναν σπουδαίο σκοπό

Η βιώσιμότητα στην τέχνη δίνει στους δημιουργούς την ευκαιρία όχι μόνο να αλλάξουν τον τρόπο και τα υλικά που χρησιμοποιούν, αλλά και να εμπνεύσουν κοινωνικές και πολιτιστικές αλλαγές.

Η «Create New & Re-use Old & Support Art &more» powered by glo, είναι μια καμπάνια που στηρίζει τρεις καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους στα πλαίσια βιώσιμης στρατηγική. Aπό τον χώρο της visual art ο @soteur, από τον χώρο της μόδας η @vassiliki_roussou και από την φωτογραφία ο @nikzik.

Όλα τα κομμάτια της Support Art &more”, powered by glo, όπως Τ-shirts, καπέλα και πετσέτες θαλάσσης, χαρακτηρίζονται από μοναδικά σχέδια εμπνευσμένα από τα έργα των τριών καλλιτεχνών και κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διπλασιαστούν και θα διατεθούν στο πρόγραμμα Fabric Republic, το οποίο συλλέγει πλεονάζοντα ρουχισμό και τον ανακυκλώνει ή τον διανέμει για επαναχρησιμοποίηση.

Στόχος της καμπάνιας είναι να αναδείξει τα έργα των τριών καλλιτεχνών που κατασκευάζονται από sustainable και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Η νέα sustainable fashion συλλογή στηρίζει Έλληνες καλλιτέχνες, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και το περιβάλλον. Και αποδεικνύει περίτρανα πως η βιώσιμη τέχνη είναι cool!

Πηγή: Jenny.gr