Μια ισπανική start up εκτυπώνει μπριζόλες 3D

Καθώς αυξάνεται η ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις έναντι του κρέατος, η startup εταιρεία Novameat που έχει την έδρα της στη Βαρκελώνη, βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να καινοτομήσει.

Με τη χρήση της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η startup Novameat κατασκευάζει «χορτοφαγικές μπριζόλες» που ελπίζει ότι θα φτάσουν στην αγορά το επόμενο έτος. Η Novameat σχεδιάζει να πουλήσει τις «μπριζόλες» απευθείας σε καταναλωτές και σε επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, που ενδιαφέρονται για «κρέας» που παράγεται από φυτά, δήλωσε ο διευθυντής ανάπτυξης της επιχείρησης, Αλεξάντρ Κάμπος, στο Reuters.

Η ισπανική εταιρεία, η οποία ανέπτυξε την τεχνολογία της το 2018, παρουσίασε τον τελευταίο τρισδιάστατο εκτυπωτή της, ο οποίος εκτυπώνει φαγητό, στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία 3D για να δοκιμάσει τις συνταγές της, εισάγοντας στα φαγητά συστατικά μέσω καψουλών, επειδή αυτή είναι μια διαδικασία φθηνότερη από τη μαζική παραγωγή.

Μόλις ένα μοντέλο θεωρηθεί επιτυχές, τότε περνάει σε διαδικασία παραγωγής μεγαλύτερης κλίμακας από μεγαλύτερες μηχανές που δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία 3D και κατασκευάζουν έως και 500 κιλά ψεύτικο κρέας την ώρα. Ο Κάμπος είπε ότι ο αρχικός σκοπός της εταιρείας ήταν να αναδημιουργήσει τις μυϊκές ίνες του ζωικού κρέατος, αλλά χρησιμοποιώντας 100% φυτικά συστατικά. Προβλέπει, επίσης, ότι η βιομηχανία που χρησιμοποιεί ως βάση τα φυτά για να την παραγωγή προϊόντων, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με διψήφιο ρυθμό στο άμεσο μέλλον.

«Επιδιώκουμε να αντικαταστήσουμε το ζωικό κρέας για κάτι που είναι καλύτερο για τον πλανήτη, για εμάς και για τα ζώα», είπε αναφορικά με τους σκοπούς τα εταιρείας.

Πηγή: www.reuters.com