Μια φιλανδική εταιρεία μας φτιάχνει αθλητικά από ανακυκλωμένους κόκκους καφέ

Μια εταιρεία δημιουργεί αθλητικά παπούτσια από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ.

Η φινλανδική εταιρεία υποδημάτων Rens ξεκίνησε την Τρίτη μια διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για το τελευταίο βιώσιμο αθλητικό της παπούτσι, το οποίο, όπως υποστηρίζει, θα είναι κλιματικά ουδέτερο στην παραγωγή, τη συσκευασία και τη μεταφορά του.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το παπούτσι, που ονομάζεται Nomad, θα κατασκευαστεί από απόβλητα καφέ και ανακυκλωμένα μπουκάλια, ενώ ανακυκλωμένος πολυεστέρας θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία της μεμβράνης που θα κάνει τα υποδήματα αδιάβροχα.

Αυτό είναι το δεύτερο παπούτσι που παράγει η εταιρεία με παρόμοιες προδιαγραφές, έχοντας λανσάρει τον προπονητή γενικής χρήσης μέσω μιας άλλης καμπάνιας Kickstarter το καλοκαίρι του 2019. Είπε ότι απέδειξε ότι υπήρχε αγορά για ένα προϊόν που σχετίζεται περισσότερο με τις επιδόσεις αυτή τη φορά. Το αρχικό παπούτσι της μάρκας κατασκευάστηκε από 21 φλιτζάνια αποβλήτων καφέ και έξι μπουκάλια ανακυκλωμένου πλαστικού το καθένα.

Το τελευταίο λανσάρισμα δείχνει μια αυξανόμενη τάση για αθλητική ένδυση από ανακυκλωμένα υλικά, παράλληλα με μια αυξανόμενη συνείδηση της σημασίας και της σκοπιμότητας πιο βιώσιμων καταναλωτικών προϊόντων ευρύτερα.

Τον Ιούνιο, ο αναλυτής της αγοράς Mintel δήλωσε ότι βλέπει όλο και περισσότερες μάρκες να κυκλοφορούν αθλητική ένδυση από ανακυκλωμένα υλικά, αναφέροντας ως παράδειγμα τη γαλλική μάρκα outdoor Salomon, η οποία κυκλοφόρησε ένα παπούτσι για τρέξιμο με άνω μέρος από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που μπορεί να ανακυκλωθεί ξανά σε νέα κλωστή για ύφασμα.

Η Mintel προέβλεψε ότι οι μάρκες που θα στραφούν σε βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής και σε συστήματα που θα ενθαρρύνουν την επιστροφή των χρησιμοποιημένων προϊόντων θα μπορούσαν να επωφεληθούν στο μέλλον.

Ένα από τα πιο προβεβλημένα παραδείγματα ήταν η συνεργασία της Adidas με την οργάνωση Parley for the Oceans το 2015, η οποία περιελάμβανε την κυκλοφορία ενός παπουτσιού κατασκευασμένου από ανακυκλωμένο θαλάσσιο πλαστικό.

Πηγή: theguardian