Μια Art Nouveau πρεσβεία στη Βιέννη που κλέβει καρδιές

Το κτήριο της Γαλλικής πρεσβείας στη Βιέννη είναι ένα κτήριο εμπνευσμένο από τη φύση.

Tην ένωση μεταξύ Γαλλίας και Αυστρίας, και οι δύο πολύ ενεργές στο κίνημα της Art Nouveau, εκφράζει το κτήριο της πρεσβείας της Γαλλίας στην Βιέννη όπως αναδιαμορφώνεται από το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Malka Architecture: στον αριθμό 2 της οδού Technikerstraße, η πρεσβεία καταλαμβάνει δύο κτήρια και οι Γάλλοι αρχιτέκτονες θα ανακαινίσουν το εσωτερικό τους αλλά και θα επιθέσουν στην οροφή του ενός μια κατακόρυφη προέκταση, ένα σύνολο «κανονιών φωτός».

Η προσθήκη στο μικρότερο από τα δύο κτήρια συνίσταται σε μια συστάδα από κόχες, τις οποίες το αρχιτεκτονικό γραφείο αποκαλεί «κυκλικά κανόνια φωτός».

«Δημιουργημένο στην αρχαία Αίγυπτο, αυτό το σύστημα δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώνεις, ενισχύεις και διαχέεις φυσικό φως σε όλο το κτήριο, ενώ δημιουργεί φυσικό εξαερισμό» επισημαίνουν, σε ανακοίνωση.

Ο σχεδιασμός της προσθήκης εμπνέεται από την Art Nouveau αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα αλλά και έχει εφαλτήριο ιστορικές αναφορές από τα γειτονικά αρχιτεκτονήματα. «Σε αυτό το αρ νουβό πρότζεκτ του 21ου αιώνα, ρυθμοί και καμπυλωτά σχήματα, εμπνευσμένα από τη φύση, δεν χρησιμοποιούνται πλέον ως διακόσμηση αλλά στη καθημερινή χρήση της αρχιτεκτονικής του» πρόσθεσαν.

Πηγή: dezeen.com