Μπικίνι από χαμένα δίχτυα ψαρέματος

Η Katrine Lee Larsen, διευθύνουσα σύμβουλο και ιδρύτρια της Copenhagen Cartel, κατασκευάζει μαγιό από πλαστικά δίχτυα που έχουν εγκαταλειφθεί ή χαθεί στον ωκεανό.

Η Katrine, ούσα λάτρης των ωκεανών, ένιωσε πως τόσο οι ζωές μας, όσο και ο πλανήτης τραυματίζονται θανάσιμα από τις συνέπειες που έχουν οι δεκαετίες κατανάλωσης πλαστικού.

Αυτό το συναίσθημα ήταν που την κινητοποίησε να ιδρύσει την Copenhagen Cartel. Η Copenhagen Cartel κατασκευάζει μαγιό και αθλητικά ρούχα από ανακυκλωμένο πλαστικό των ωκεανών. Είναι ένας τρόπος να χρησιμοποιούνται τα επικίνδυνα “δίχτυα-φάντασμα” που διαφορετικά θα επέπλεαν στους ωκεανούς σκοτώνοντας χιλιάδες θαλάσσια πλάσματα. Η διαδικασία παραγωγής της Copenhagen Cartel απαιτεί επίσης πολύ λιγότερη ενέργεια και πόρους από την παραγωγή νέου νάιλον, ελαχιστοποιώντας το αποτύπωμα άνθρακα.

Ο επιχειρηματικός κόσμος παραδοσιακά κυριαρχείται από ένα σύνολο αρσενικών αξιών, αφήνοντας καθόλου ή ελάχιστο χώρο για συναισθήματα και σκοπό, όπως εξηγεί η ίδια, το δικό της όμως ταξίδι απέδειξε ότι στην πραγματικότητα είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις έναν ισχυρό σκοπό και μια συναισθηματική προσέγγιση. Ιδέες όπως αυτή της Katrine, συστήνουν ένα νέο επιχειρηματικό παράδειγμα που βάζει τον σκοπό πάνω από το κέρδος, και αυτό δίνει χώρο για μια εντελώς νέα εποχή επιχειρηματιών.

Πηγή: fivemedia.com