Μπορούν τα βιοδιασπώμενα φίλτρα τσιγάρων να “ανθίσουν” τις πόλεις μας;

Τα βιοδιασπώμενα φίλτρα τσιγάρων “Karma” περιέχουν σπόρους που αναπτύσσονται σε διάφορες ποικιλίες φυτών όταν πεταχτούν.

Τα Karma Filter Tips είναι ειδικά δημιουργημένα φίλτρα τσιγάρων για στριφτά τσιγάρα που έχουν σχεδιαστεί για να μετατρέπουν τα απόβλητα τσιγάρων σε κάτι θετικό. 100% οργανικά, βιοδιασπώμενα και χωρίς χημικά, αυτά τα χειροποίητα φίλτρα απελευθερώνουν ζωντανούς σπόρους στο έδαφος όταν πετιούνται.

Τα συγκεκριμένα φίλτρα είναι 100% βιοδιασπώμενα και 100% απαλλαγμένα από χημικές ουσίες, εξασφαλίζοντας υψηλή απορρόφηση πίσσας και νικοτίνης, ενώ εξαλείφεται κάθε χημική επίγευση που μπορεί να έχουν οι χρήστες από άλλα φίλτρα. Οι συνθετικές γόπες τσιγάρων βρέθηκαν να είναι το πιο συνηθισμένο ρυπογόνο στοιχείο στους ωκεανούς μας.

Ενώ το κάπνισμα μειώνεται σταθερά σε όλες τις δυτικές χώρες τα τελευταία χρόνια ακόμα αποτελεί έναν τεράστιο ρυπαντή για το περιβάλλον την ίδια στιγμή που αποτελεί κι μια μεγάλη πηγή εσόδων για τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις. Ίσως λοιπόν μέχρι να εξαλειφθεί τελείως η συνήθεια του τσιγάρου να μπορούμε να αντιστρέψουμε τις αρνητικές του επιπτώσεις στο περιβάλλον μετατρέποντας τον ρυπαντή σε μέσο εξυγίανσης.

Με πληροφορίες από το brightvibes