Μπότες από δέρμα μήλου αλλάζουν τις τάσεις στη μόδα 

Τα τελευταία χρόνια η στροφή της μόδας στη βιωσιμότητα είναι σταθερός προσανατολισμός για τους περισσότερους σχεδιαστές σε όλον τον κόσμο.

Η τελευταία εξέλιξη στον χώρο της βιώσιμης μόδας ακούει στο όνομα Sylven New York. Στο ενημερωμένο και κατατοπιστικό σάιτ του, το brand εξηγεί «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τα πιο βιώσιμα παπούτσια του κόσμου». Η εντυπωσιακή καινοτομία του είναι πως δημιουργεί παπούτσια από δέρμα μήλου. Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά;

Η διαδικασία βασίζεται στην επεξεργασία των τροφικών αποβλήτων του μήλου, δηλαδή τη φλούδα και το κουκούτσι, η οποία δημιουργεί κάποιου τύπου πολτό ο οποίος μετά γίνεται μαλακό ύφασμα που θυμίζει δέρμα -και φυσικά είναι 100% φιλικό προς το περιβάλλον.

Το vegan δέρμα είναι, σε πολλές περιπτώσεις, απλώς ανακυκλωμένο πλαστικό που μπορεί να αξιοποιείται ώστε να μην καταλήξει στα απόβλητα αλλά όταν αυτό συμβεί, παραμένει επιβλαβές για το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό, όλο και περισσότερα brands προσανατολίζονται στο να δημιουργούν plant-based υλικά και υφάσματα. Μάλιστα, το συγκεκριμένο brand αξιοποιεί και άλλα φυσικά προϊόντα όπως το σιτάρι, το κριθάρι και η καρύδα.

Το viral item του Sylven New York είναι χωρίς αμφιβολία τα κόκκινα κομψά μποτάκια του που παραπέμπουν στο χρώμα του μήλου ενισχύοντας το μήνυμα του brand, αλλά και τα sneakers.

Πηγή: Bovary