Οικολογικό πλαστικό από τα απόβλητα των ζυθοποιών

Ο Robert Luo, είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Mi Terro, μιας start up που έχει ως αποστολή να μειώσει τα απορρίμματα τροφίμων και να καταπολεμήσει ταυτόχρονα την πλαστική ρύπανση.

Η Mi Terro είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με κοινωνικό αντίκτυπο που διασώζει τα απόβλητα τροφίμων και τα επανασχεδιάζει σε νέες ίνες. Αυτές στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ως βιώσιμες, βιοδιασπώμενες εναλλακτικές λύσεις για το πλαστικό στις βιομηχανίες μόδας, ιατρικής και συσκευασίας. Αυτό συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης, ενώ παράλληλα δίνει μια εντελώς νέα ζωή στα γεωργικά υποπροϊόντα που διαφορετικά θα πήγαιναν στα σκουπίδια.

Ο ίδιος εξηγεί πως η επιχείρηση ξεκίνησε χρησιμοποιώντας χαλασμένο γάλα. Όταν ο ίδιος είδε τα απόβλητα γάλακτος σοκαρίστηκε από την ποσότητά τους τόσο που θέλησε να βρει μια λύση που θα δημιουργούσε μεγαλύτερη αξία για αυτό το απούλητο γάλα.

Η Mi Terro γεννήθηκε το 2018 και σήμερα έχει  ένα γραφείο στην Κίνα, καθώς και δραστηριότητα στη Σαγκάη. Η εταιρεία ήρθε σε επαφή με την Budweiser, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μπύρας στον κόσμο και κατάλαβαν ότι έχουν πρόβλημα με τα χρησιμοποιημένα σιτηρά τους, τα οποία είναι το κύριο υποπροϊόν της μπύρας και παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως ζωοτροφή. Η συνεργασία με την Budweiser τους βοήθησε να εξετάσουν πώς θα μπορούσαν να εφαρμόσουν την πατενταρισμένη τεχνολογία για το χαλασμένο γάλα στα χρησιμοποιημένα σιτηρά, τα οποία είναι φυτικής προέλευσης.

Στόχος της εταιρείας δεν είναι τα απορρίμματα τροφίμων που βγαίνουν από τις κουζίνες μας, αλλά τα απορρίμματα που δημιουργούνται στα εργοστάσιά μας. Τα εργοστασιακά απόβλητα μπορούν να συλλεχθούν πιο εύκολα, επειδή συνήθως πρόκειται για ένα μόνο είδος αποβλήτων τροφίμων και συγκεντρώνονται όλα σε ένα μόνο σημείο. Από την άλλη πλευρά, τα οικιακά απορρίμματα τροφίμων είναι τόσο δύσκολο να συλλεχθούν και τόσο δύσκολο να διαχωριστούν, ώστε είναι πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιηθούν ως πηγή βιοενέργειας, παρά ως πρώτη ύλη.

Πηγή: fivemedia.com