Ο μεγαλύτερος αστικός κήπος του κόσμου πάνω σε ταράτσα!

Το όνειρο πολλών κατοίκων που ζουν στις μεγαλουπόλεις, είναι να έχουν τον δικό τους κήπο με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Στο Παρίσι αυτό το όνειρο έχει πάρει σάρκα και οστά!…

Το μεγαλύτερο μποστάνι του κόσμου σε ταράτσα βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού και εφαρμόζει τεχνικές κάθετης καλλιέργειας για να παράγει φρέσκα φρούτα και λαχανικά χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, χημικών ουσιών ή ακόμα και χώματος.

Το Nature Urbaine χρησιμοποιεί αεροπονικές τεχνικές που προμηθεύουν φρέσκα προϊόντα τους κατοίκους της Γαλλικής πρωτεύουσας, ξενοδοχεία, εταιρείες catering κ.α. Με μόλις €15, οι κάτοικοι μπορούν να παραγγείλουν διαδικτυακά ένα καλάθι που περιέχει βότανα και λαχανικά, καθώς και ένα βάζο με μαρμελάδα ή πουρέ! Στο μποστάνι παράγονται επίσης 150 καλάθια με φράουλες, όπως επίσης ντομάτες, μελιτζάνες και άλλα και ο συνδυασμός των προϊόντων αλλάζει διαρκώς ανάλογα τη σοδειά.

Η αρχιτεκτονική τοπίου στα καλύτερά της!
Ο αστικός κήπος με μέγεθος περίπου δύο γηπέδων ποδοσφαίρου, βρίσκεται πάνω από το Εκθεσιακό Κέντρο του Παρισιού και αποτελεί ένα επίτευγμα αρχιτεκτονικής τοπίου και ταυτόχρονα ένα παγκόσμιο μοντέλο βιώσιμης παραγωγής και γεωργίας μέσα σε αστικό κέντρο.

Στο μποστάνι έχουν τοποθετηθεί πλαστικοί πύργοι περιέχουν σχηματισμούς με μικρές τρύπες που μεταφέρουν στα φυτά μικρές ποσότητες νερού με θρεπτικά στοιχεία, μέταλλα και βακτήρια.

Το έργο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται μόνο το 1/3 της συνολικής έκτασης. Με την ολοκλήρωσή του, εκτιμάται πως θα απασχολούνται 20 άτομα προσωπικό και θα μπορούν να καλλιεργούν μέχρι και 1 τόνο από 35 διαφορετικά είδη φρούτων και λαχανικών ημερησίως!

Οι εμπνευστές και δημιουργοί ευελπιστούν ότι αυτό το εγχείρημα θα λειτουργήσει δημιουργικά και για άλλες πρωτεύουσες και πόλεις παγκοσμίως!

Πηγή: /www.timesnews.gr/