Ο στόλος των μικροσκοπικών ρομπότ που σκοτώνει τα ζιζάνια!

Σήμερα, η τεχνολογία εμπλέκεται όλο και περισσότερο στις γεωργικές διαδικασίες, οδηγώντας σε οικονομικότερες και πιο βιώσιμες πρακτικές.

Η εταιρεία Greenfield Robotics, χρησιμοποιεί την τεχνολογία στην αποστολή της να βοηθήσει τους αγρότες να καλλιεργούν τρόφιμα με λιγότερα χημικά. Αντί λοιπόν να επιλέγει την παραδοσιακή διαδικασία εφαρμογής ζιζανιοκτόνων και καλλιέργειας του εδάφους για τον έλεγχο των ζιζανίων, η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα στόλο ρομπότ για την εκτέλεση του έργου!

Επιστροφή στις ρίζες
Ο διευθύνων σύμβουλος της Greenfield Robotics, Clint Brauer, ενδιαφέρθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία τόσο για τα αγροκτήματα, όσο και για την τεχνολογία. Μεγάλωσε σε μια φάρμα στο Κάνσας και ως έφηβος πήγε στη μεγαλούπολη και ‘βούτηξε’ βαθιά στον ψηφιακό και τεχνολογικό κόσμο.

Επιστρέφοντας, έπειτα από αρκετά χρόνια στο οικογενειακό αγρόκτημα, ήταν αποφασισμένος να δείξει άλλους τρόπους παραγωγής σπόρων σε μεγάλη κλίμακα, χωρίς τη χρήση επιβλαβών αγροχημικών. Ο Brauer ήξερε ότι ήθελε να επιτύχει αυτόν το στόχο με απευθείας σπορά, καθώς έχει πολλά οφέλη στο έδαφος, τη γονιμότητα, τους μικροοργανισμούς και τη βιωσιμότητα των πόρων.

Ωστόσο, ήταν δύσκολο να εξαλειφθούν τα ζιζάνια χωρίς να χρησιμοποιήσει χημικές ουσίες και σύντομα συνειδητοποίησε ότι η λύση θα μπορούσε αναμφισβήτητα να προέλθει από τη ρομποτική!

Ισχύς εν τη ενώσει
Σε συνεργασία με τον φίλο του και ιδρυτή του RoboRealm Steven Gentner, δημιούργησαν ένα ρομπότ που κόβει τα ζιζάνια πλατύφυλλων. Οι δυο τους δίδαξαν τα ρομπότ πώς να εντοπίζουν σειρές και να ξεχωρίζουν τα ζιζάνια από την καλλιέργεια.

Τα ρομπότ των 63 κιλών έκαστο, μπορούν να βγουν σε λασπώδεις συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και βροχής ύψουν 7.5 εκατ., για να κόψουν τα ζιζάνια, σε αντίθεση με την παραδοσιακή πλατφόρμα ψεκασμού, η οποία κατά πάσα πιθανότατα υπό τέτοιες συνθήκες θα κολλήσει στη λάσπη!

Τα ξεχωριστά ρομπότ του Greenfield, μοιάζουν με λεπτές, όρθιες ηλεκτρικές σκούπες και το μικρό τους μέγεθος τους επιτρέπει να ελέγχουν εύκολα τις καλλιέργειες. Για εκτεταμένο έλεγχο ζιζανίων, κάθε ρομπότ είναι εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα για την ανίχνευση του βάθους και των σειρών περικοπής. Το δε λογισμικό τους, συνδυάζει αυτήν την ικανότητα με έναν κινηματικό χάρτη GPS σε πραγματικό χρόνο.

Η Greenfield Robotics, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει έναν στόλο 10 ρομπότ για 100 στρέμματα ανά ημέρα, ρίχνοντας όλο και περισσότερα από αυτά τα μικροσκοπικά χλοοκοπτικά, στη μαχή κατά των ζιζανίων, φέρνοντας στο τραπέζι μας τρόφιμα απαλλαγμένα από χημικές ουσίες!

Πηγή: intelligentliving.co