Πράσινοι επιχειρηματίες: Καφές για το πρόσωπό σας, μέλισσες για το ποτό σας

Το να βγάζεις χρήματα και να σώζεις τον πλανήτη δεν συμβαδίζουν πάντα. Αλλά σιγά σιγά, τα πράγματα αλλάζουν. Καθώς όλοι μας συνειδητοποιούμε περισσότερο την κρίση που αντιμετωπίζει το περιβάλλον, όλο και περισσότεροι νέοι μετατρέπουν τις πράσινες ιδέες τους σε επιτυχημένες επιχειρήσεις.

Δύο αδέρφια δημιούργησαν την εταιρεία Upcircle Beauty. Η ιδέα γεννήθηκε όταν απολάμβαναν ένα καφέ σε μία τοπική καφετέρια και αναρωτήθηκαν που καταλήγουν όλα τα απορρίμματα του καφέ. Η απάντηση ήταν στις χωματερές. Έπειτα από έρευνα, συνειδητοποίησαν ότι ο καφές διαθέτει αμέτρητα οφέλη στην περιποίηση του δέρματος και ξεκίνησαν να φτιάχνουν scrub προσώπου και σώματος.

Όταν το Instagram μετατρέπεται σε επιχειρηματική ευκαιρία οι δυνατότητες είναι αμέτρητες. Έτσι και ο Rishi Gupta αποφάσισε να ξεκινήσει μία οικολογική επιχείρηση όταν είδε ένα σχέδιο ενός φορητού φορτιστή τηλεφώνου από ανακυκλωμένο πλαστικό. Παίρνοντας, λοιπόν, μία χρηματοδότηση και συλλέγοντας πλαστικό από τοποθεσίες γύρω από το Μπράιτον – πράγματα όπως μέρη ψυγείων, παντόφλες και πλαστικές σακούλες, ξεκίνησε με την ομάδα του να κατασκευάζει φορητούς φορτιστές.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι μέλισσες είναι σημαντικές για το περιβάλλον, αλλά για δύο αδέρφια από το Chepstow της Νότιας Ουαλίας, είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρησή τους. Διαθέτουν 150 κυψέλες, οι οποίες παράγουν μέλι το οποίο στη συνέχεια ζυμώνεται και μετατρέπεται σε μελίγκρα. Η επιχείρηση εξαρτάται από την επιβίωση των μελισσών και συμβάλλει στην ανάδειξη της σημασίας της φύσης, της βιοποικιλότητας και της βιωσιμότητας.

Οι συνιδρύτριες της μάρκας βιώσιμης γυναικείας ένδυσης Careuax από το Μάντσεστερ κατασκεύασαν ένα φόρεμα από φερμουάρ που μπορεί να μετατραπεί σε τοπ και φούστα, ώστε να μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά στυλ και χρωματικούς συνδυασμούς. Οι αδελφές λένε ότι φτιάχνουν τα φορέματα από υφάσματα που κανονικά θα πήγαιναν κατευθείαν στη χωματερή, ενώ το εργοστάσιο που χρησιμοποιούν λειτουργεί με ηλιακούς συλλέκτες.

 

πηγή: www.bbc.com