Πρωτοποριακά πιάτα από φύλλα μπανάνας

Αυτή τη φορά, τα καλά νέα μας έρχονται από το Περού και το project Bio Plant. Ο σκοπός είναι μεγάλος: να σώσουν τον πλανήτη, αφού θα χρησιμοποιείται ολοένα και λιγότερο πλαστικό!

banana platesPhoto: Chuwa Plant

Δύο νέοι Περουβιανοί λοιπόν, δημιούργησαν πιάτα φτιαγμένα από φύλλα μπανάνας, ώστε οι άνθρωποι να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μειώσουν τη χρήση των αντίστοιχων πλαστικών. Τα πιάτα, αποσυντίθενται μέσα σε 2 μήνες και έτσι αλλοιώνονται με φυσικό τρόπο.

Plastic is not fantastic
Τα πλαστικά πιάτα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, χρειάζονται τουλάχιστον 500 χρόνια για να αποσυντεθούν, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν τεράστια ρύπανση και ζημιά στη χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη.

Το πρόγραμμα “Innovate Peru” υποστηρίζει οικονομικά αυτό το έργο, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στο έργο να μπορούν να σχεδιάσουν μηχανές και εργαλεία για την παραγωγή 50.000 πιατών κάθε μήνα.

Τα πιάτα μπανάνας έχουν ορθογώνιο σχήμα και οι διαστάσεις τους είναι 22cm x 16cm x 3cm. Δεν είναι καρκινογόνα, επειδή προέρχονται από οργανικά συστατικά και έχουν ήδη αποκτήσει φανατικούς υποστηρικτές στο Περού.

Πηγή: ibelieveinmothernature.com