Σημασία έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός

“Ταξιδέψτε μέσω, μην πετάξετε από πάνω” – αυτό είναι το σλόγκαν της Byway, της πρώτης πλατφόρμας στον κόσμο για τον προγραμματισμό διακοπών χωρίς πτήσεις.

Η ιδρύτρια της Byway, Cat Jones επανεξετάζει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε διακοπές. Η Byway είναι μια ταξιδιωτική εταιρεία με αποστολή να κάνει τα αργά ταξίδια mainstream. Διοργανώνουν εξατομικευμένες διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τρένα, ποδήλατα, λεωφορεία και πλοία.

Η ιδρύτρια της εταιρείας δεν είχε ποτέ αυτοκίνητο, οπότε ο τρόπος με τον οποίο ταξίδευε ήταν πάντα μέσω τρένου, πλοίου ή λεωφορείου. Ταξιδεύοντας μ’ αυτόν τον τρόπο εντόπισε πως το πραγματικό πρόβλημα ήταν η οργάνωση, ειδικά όταν ταξίδευε εκτός των συνηθισμένων τόπων που ο κόσμος ήδη γνωρίζει.

Η ιδρύτρια της Byway, Cat Jones

Για να γλιτώσει λοιπόν τους άλλους από τη διαδικασία της έρευνας και της οργάνωσης τέτοιων ταξιδιών η Jones αποφάσισε να το κάνει εκείνη για τους άλλους. Εργαζομένη για χρόνια σε ταξιδιωτικές εταιρείες η ίδια παρακολουθούσε στενά τις τάσεις της αγοράς και παρατηρούσε πως τα ταξίδια χωρίς πτήσεις αυξάνονταν καθώς οι άνθρωποι γίνονται πιο συνειδητοποιημένοι σε θέματα βιωσιμότητας.

Όταν ξεκίνησε η πανδημία και τα συνεχή lockdown αισθάνθηκε πως τα ταξίδια όπως τα γνωρίζαμε είχαν τελειώσει. Αφού παραιτήθηκε από τη δουλειά της αποφάσισε να ξεκινήσει μια ταξιδιωτική επιχείρηση μέσα στην καρδιά μιας παγκόσμιας πανδημίας. Η ιδέα της λειτούργησε εξαιρετικά, όπως λέει η ίδια, επειδή είχε περισσότερο χρόνο να βελτιώσει την αρχική τεχνολογία, να γνωρίσει τους πελάτες της, και από εκεί κι έπειτα ξεκίνησε να οργανώνει βιώσιμα ταξίδια για άλλους.

Η Byway θέλει να κάνει τα αργά ταξίδια mainstream. Ακόμα είναι πολύ ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να κάνουν διακοπές ταξιδεύοντας μέσα από χώρες και όχι πάνω από αυτές. Τα ταξίδια είναι για τον μέσο άνθρωπο μια μετακίνηση από τον Α στον Β τόπο με επιστροφή μετά από λίγο στο αρχικό σημείο. Αυτό είναι που στοχεύει να αλλάξει η Byway.

Η εταιρεία κατάφερε να γίνει B Corp πολύ νωρίς, με την υποστήριξη χιλιάδων ανθρώπων που δείχνουν ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές του αργού ταξιδιού.

Πηγή: fivemedia.com