Στην Ταϊλάνδη τα φύλλα μπανάνας αντικαθιστούν το πλαστικό

Το σούπερ μάρκετ Rimping στο Τσιάνγκ Μάι βρήκε έναν έξυπνο τρόπο να μειώσει τις πλαστικές συσκευασίες, τυλίγοντας τα φρέσκα προϊόντα του σε φύλλα μπανάνας.

Πρόκειται για ένα σούπερ μάρκετ που απευθύνεται κυρίως σε μη Ταϊλανδούς πελάτες που ζουν, εργάζονται ή διαμένουν στην Ταϊλάνδη για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι γεμάτο με τρόφιμα “farang” (αλλοδαπών) από όλα τα έθνη. Το Rimping είναι πραγματικά ένα “Πράσινο Παντοπωλείο” με βιοδιασπώμενες σακούλες για ψώνια, ανθεκτικές υφασμάτινες τσάντες, μηδενικό φελιζόλ, επαναχρησιμοποιημένα χαρτοκιβώτια και δωρεά 0,50 μπατ για κάθε αγορά χωρίς τη χρήση πλαστικού.

Η χρήση φύλλων μπανάνας αντί για πλαστικό για τη συσκευασία λαχανικών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη μείωση του πλαστικού μιας χρήσης. Παρόλο που χρησιμοποιούν λίγο πλαστικό για την προσκόλληση της ετικέτας, η μέθοδος αυτή μειώνει σημαντικά την ποσότητα του απαιτούμενου πλαστικού. Στις τροπικές περιοχές, τα φύλλα μπανάνας είναι εύκολα διαθέσιμα σε τοπικό επίπεδο και θα μπορούσαν να αποκτηθούν δωρεάν ανάλογα με την ποσότητα που απαιτείται.

Φύλλα μπανάνας: Μια παλιά ιστορία βιωσιμότητας


Σε ορισμένες τροπικές περιοχές του Μεξικού, τα ταμάλες τυλίγονται σε φύλλα μπανάνας. Οι κάτοικοι της Χαβάης χρησιμοποιούν φύλλα μπανάνας κατά τη διάρκεια ψησίματος γουρουνιών για να προστατεύσουν το γουρούνι από τις καυτές πέτρες λάβας. Χρησιμοποιούνται επίσης για να τυλίξουν κολλώδες ρύζι στη νοτιοανατολική Ασία.

Πηγή: brightvibes