Τα ζωντανά βακτήρια επιστρατεύονται για ένα υγιές δέρμα

Το δέρμα μας λειτουργεί ως κρίσιμη άμυνα κατά των μικροβίων, φιλοξενώντας εκατομμύρια μικροοργανισμούς -αόρατους στο μάτι- που εργάζονται αδιάκοπα για να μας κρατήσουν υγιείς. Ωστόσο, η πίεση του σύγχρονου τρόπου ζωής με την καθαριότητα και τη στειρότητα, δημιουργεί ένα προβληματικό περιβάλλον για την επιβίωση διαφόρων ωφέλιμων οργανισμών.

Αυτός είνα και ο λόγος που η Rosie Broadhead, σχεδιάστρια ενδυμάτων με ειδίκευση στα βιοϋλικά στη βιομηχανία της μόδας και ο μικροβιολόγος Dr. Christopher Callewaert, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ρούχα, τα οποία έχουν ενσωματωμένα ζωντανά βακτήρια στις ίνες τους για την εξασφάλιση του υγιούς δέρματος!

Η φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία των ρούχων
Το έργο της Rosie που ονομάζεται Skin II, στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας αλληλεπίδρασης μεταξύ του δέρματος και του υφάσματος.

Το «οικοσύστημα» του δέρματός μας, διαμορφώνεται από το φυσικό μας περιβάλλον και οτιδήποτε ακουμπά το δέρμα έχει άμεση επίδραση στο σώμα μας. Τα καλλυντικά προϊόντα και το φινίρισμα υφασμάτων στα ρούχα μπορεί να περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες, που διαταράσσουν την ποικιλομορφία των βακτηρίων που ζουν στο δέρμα μας.

 

Η σχεδιάστρια τοποθέτησε στρατηγικά προβιοτικά βακτήρια σε ένα εφαρμοστό, σαν κορμάκι ρούχο, σε περιοχές που συνήθως παράγουν τον περισσότερο ιδρώτα όπως, κάτω από την περιοχή του θώρακα, τις πλευρές του κορμού, κάτω από τους βραχίονες και τις μασχάλες. Αυτά τα τμήματα ενδυμάτων ενεργοποιούνται μόλις έρθουν σε επαφή με τον ιδρώτα στο δέρμα, επιτρέποντας στα «καλά» βακτήρια να κυριαρχούν σε άλλα, λιγότερο ευεργετικά βακτήρια.

Με τη δύναμη των βακτηρίων!
Αλήθεια όμως, γιατί χρειαζόμαστε τα βακτήρια; Η ενεργοποίηση αυτών των βακτηρίων, ενθαρρύνει την ανανέωση των κυττάρων, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος και μειώνει την οσμή του σώματος! Έτσι λοιπόν, το ένδυμα Skin II με φυσικά νήματα, προάγει την υγιή ανάπτυξη βακτηρίων και δίνει μια άνετη αίσθηση στο δέρμα όσων το φορούν, χωρίς μάλιστα να επιβαρύνει το περιβάλλον αφού έχει πολύ μικρό αποτύπωμα.

Πηγή: intelligentliving.co/