Τα κοράκια μαζεύουν αποτσίγαρα στη Σουηδία

Μία σουηδική εταιρεία αποφάσισε να στρατολογήσει κοράκια για να μαζεύουν τα πεταμένα αποτσίγαρα από τους δρόμους και τις πλατείες, ως μέρος μιας προσπάθειας για τη μείωση του κόστους της καθαριότητας.

Τα άγρια ​​πτηνά εκτελούν την εργασία και παίρνουν λίγη τροφή για κάθε αποτσίγαρο, που εναποθέτουν σε μια μηχανή, η οποία σχεδιάστηκε κατά παραγγελία από μια startup στο Södertälje, κοντά στη Στοκχόλμη.

Το Ίδρυμα Keep Sweden Tidy αναφέρει ότι πάνω από 1 δισεκατομμύριο αποτσίγαρα αφήνονται στους δρόμους της Σουηδίας κάθε χρόνο. Αυτό αντιπροσωπεύει το 62% όλων των απορριμμάτων. Η δημοτική αρχή του Södertälje ξοδεύει 20 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες, δηλαδή περίπου 1,92 εκατ. ευρώ για τον καθαρισμό των δρόμων.

Ο Günther-Hanssen εκτιμά ότι η μέθοδός του θα μπορούσε να εξοικονομήσει τουλάχιστον το 75% του κόστους που συνεπάγεται η συλλογή αποτσίγαρων στην πόλη. Προς το παρόν η πόλη Södertälje εκτελεί τη δράση σε πιλοτική βάση πριν από την πιθανή ανάπτυξη της επιχείρησης σε όλη την πόλη. Τα κοράκια της Νέας Καληδονίας, έχουν εξίσου καλές συλλογιστικές δεξιότητες με όσο ένα επτάχρονο παιδί, σύμφωνα με έρευνα, καθιστώντας τα τα πιο έξυπνα πουλιά για τη δουλειά.

Πηγή: Guardian