Τα Vegan μελάνια αλλάζουν τη νοοτροπία του τατουάζ

Η Lucy Frost είναι καλλιτέχνης τατουάζ και ιδρύτρια του Green House Tattoo Studio στο Wokingham της Αγγλίας. Άνοιξε το Green House Tattoo Supplies αφού θορυβήθηκε από την ποσότητα πλαστικού μιας χρήσης στη βιομηχανία.

Το Green House Supplies προσφέρει τώρα εύκολες, υγιεινές ανταλλαγές που είναι επίσης φιλικές προς το περιβάλλον – όπως τα καπάκια μελανιού που βασίζονται εξ ολοκλήρου σε φυτικά υλικά. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το πολυγαλακτικό οξύ, ένα μοναδικό βιολογικό υλικό που προέρχεται από φυτά αντί για ορυκτά καύσιμα.

Η διαδικασία κατασκευής παρουσιάζει σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με υλικά όπως το πολυστυρένιο.

Η εταιρεία προμηθειών υπογραμμίζει ότι χρησιμοποιεί περίπου 80% λιγότερα αέρια θερμοκηπίου και 52% λιγότερη ενέργεια κατά τη διαδικασία.

Τα vegan μελάνια είναι ο δρόμος προς τα εμπρός

Εκτός από τη μετάβαση σε υλικά φυτικής προέλευσης, ορισμένοι καλλιτέχνες έχουν ξεκινήσει στούντιο χωρίς σκληρότητα που προσφέρουν vegan μελάνια. Το τατουάζ θεωρείται συχνά ως μια πνευματική διαδικασία, η οποία δεν ταιριάζει καλά με το να βλάπτεις τη φύση ή τα ζώα.

Πολλοί αγνοούν ότι τα μελάνια τατουάζ μπορεί να περιέχουν ζελατίνη ως συνδετικό μέσο, γλυκερίνη, άνθρακα οστών για την αύξηση της χρωστικής ουσίας και επίσης μέρη εντόμων.
Παραδόξως, τα μελάνια τατουάζ μπορεί να περιέχουν ζελατίνη ως συνδετικό μέσο, γλυκερίνη, άνθρακα οστών για την αύξηση της χρωστικής και επίσης μέρη εντόμων. Σύμφωνα με την PETA, το Bone char, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης στη ζάχαρη, παρασκευάζεται από τη θέρμανση των οστών βοοειδών που εισάγονται από το Αφγανιστάν, την Αργεντινή, την Ινδία και το Πακιστάν. Όσο λιγότερο εξαρτώμεθα από την εκτροφή ζώων ή την εισαγωγή συστατικών που συμβάλλουν στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος, χρησιμοποιώντας φυτικές εναλλακτικές λύσεις, τόσο το καλύτερο.

Το μελάνι και τα καλύμματα μελανιού του Green House Tattoo Supplies είναι κατασκευασμένα από φυτικά υλικά

Τα μελάνια μπορούν συχνά να κατασκευαστούν με τη χρήση βαρέων μετάλλων, όπως το οξείδιο του τιτανίου. Έτσι, τα vegan ή βιολογικά μελάνια μπορεί να είναι μια ασφαλέστερη, λιγότερο τοξική εναλλακτική λύση – ειδικά στο σώμα – και αν τα δοχεία απορριφθούν μπορεί να διαρρεύσουν στο έδαφος.

Τα περισσότερα προϊόντα φροντίδας μετά το τατουάζ διατίθενται σε πλαστικά δοχεία τα οποία δεν είναι σχεδιασμένα για να ανακυκλώνονται μετά τη χρήση. Λίγες εταιρείες εξετάζουν τη χρήση υλικών όπως το γυαλί. Ανήκουν στη βιομηχανία προσωπικής φροντίδας, καθώς είναι συχνά ενυδατικές κρέμες, βάλσαμα και λοσιόν. Η Euromonitor International εκτίμησε ότι το 2018, μόνο στις ΗΠΑ, δημιουργήθηκαν 7,9 δισεκατομμύρια μονάδες προϊόντων ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας.

Πηγή: euronews