Το ελληνικό brand που δημιουργεί βιώσιμη μόδα

Η ενναλακτική λύση του slow fashion προτείνει ρούχα με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και η ομάδα του ΑΛΛΙΩΣ το κάνει πράξη στη χώρα μας.

Το ΑΛΛΙΩΣ είναι ένα ελληνικό slow fashion brand ρούχων που δημιουργήθηκε πάνω στην βιώσιμη και ηθική φιλοσοφία και μας καλεί να ζήσουμε όχι όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά αλλιώς· όπως δηλαδή θα έπρεπε για το καλό το δικό μας και του περιβάλλοντος.

Το ΑΛΛΙΩΣ, όπως οι ίδιοι λένε, δεν δημιουργήθηκε γιατί η βιωσιμότητα έχει αρχίσει να αποτελεί τάση στις εταιρείες ρούχων, αλλά γιατί αυτό θεωρούσαν λογικό να κάνουν τα μέλη της ομάδας. Η εταιρεία χρησιμοποιεί αποκλειστικά οργανικές πρώτες ύλες με κυρίαρχη το οργανικό βαμβάκι, το οποίο δημιουργείται χωρίς παρασιτοκτόνα ή φυτοφάρμακα, μειώνοντας τους τοξικούς ρύπους στο περιβάλλον, αλλά και την έκθεση των εργατών σε αυτές. Παράλληλα, για την παραγωγή του γίνεται μικρότερη κατανάλωση νερού. Ένα μόνο t-shirt από οργανικό βαμβάκι μπορεί να “γλυτώσει” 115,000 λίτρα νερό.

Η ομάδα του ΑΛΛΙΩΣ χρησιμοποιεί μεθόδους παραγωγής που έχουν τις λιγότερες δυνατές εκπομπές άνθρακα. Οι συσκευασίες τους είναι 100% βιοδιασπώμενες κατασκευασμένες από 100% λιπασματοποιημένες μεμβράνες βιολογικής προέλευσης, ενώ όλες οι ετικέτες των ρούχων είναι από ανακυκλωμένα υλικά.

Τα ρούχα του ΑΛΛΙΩΣ είναι minimal, γιατί οι δημιουργοί θέλουν να φτιάξουν διαχρονικά ποιοτικά ρούχα, καταρρίπτοντας τη νοοτροπία των εφήμερων αγορών για μια σεζόν. Και το καταφέρνουν.

Η ομάδα του ΑΛΛΙΩΣ κατόρθωσε να επαναπροσδιορίσει τη μόδα ανοίγοντας έναν νέο δρόμο στη χώρα μας τόσο για τους δημιουργούς, όσο και για τους καταναλωτές.

Πηγή: www.savoirville.gr