Το εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Τανζανία που είδε την κρίση σαν ευκαιρία

Η κλοπή των ασπίδων προσώπου από τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας, οδήγησε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Dar es Salaam, να πάρει δραστικά μέτρα!..

Η Zaidi Recyclers είχε μια ακμάζουσα επιχείρηση επεξεργασίας απορριμμάτων χαρτιού με εξαγωγές σε Κίνα και Ινδία, αποφέροντας της έσοδα αρκετών χιλιάδων μηνιαίως, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Allen Kimambo. Ωστόσο, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν, καθώς η κάθε χώρα επέβαλε τον εγκλεισμό για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, μειώνοντας έτσι το παγκόσμιο εμπόριο στο ελάχιστο.

Όταν η ιδέα προκύπτει από το ανταλλακτικό εμπόριο
Παρά την δύσκολη κατάσταση, ο Kimambo εντόπισε μια ευκαιρία, που του επέτρεψε να σώσει την επιχείρησή του και τις θέσεις εργασίας των 38 εργαζομένων του. Η επιχείρηση αντάλλαξε το χαρτί για πλαστικά μπουκάλια και ξεκίνησε την κατασκευή ασπίδων προσώπου, ένα ζωτικό κομμάτι ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Έτσι, από την μία ημέρα στην άλλη, οι παραγγελίες δεν σταμάτησαν να έρχονται από όλη την Τανζανία και μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν κατασκευαστεί 6.000 ασπίδες, ανακυκλώνοντας μάλιστα πλαστικά μπουκάλια.

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της επιχείρησης, το κλειδί στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης είναι η ψυχραιμία και η διάθεση προσαρμογής στα νέα δεδομένα, καθώς έτσι όχι μόνο μπορεί μία επιχείρηση να επιβιώσει, αλλά και να έχει και πολλαπλασιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Πηγή: weforum.org