Το εστιατόριο που διδάσκει στους άστεγους να κάνουν μπάρμπεκιου!

Μια πολύ αισιόδοξη πρωτοβουλία από την Αγγλία, ελπίζει να σπάσει τον κύκλο της φτώχιας, της έλλειψης στέγης αλλά και της ανεργίας.

Κάθε χρόνο, η κοινωνική επιχείρηση Beyond Food, βοηθά τους μαθητευόμενούς της, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να αλλάξουν τη ζωή τους! Εμπνευστής της, ο βραβευμένος σεφ Simon Boyle, ο οποίος αφού βρέθηκε στη Sri Lanka, βοηθώντας εθελοντικά μετά το τσουνάμι του 2004, θέλησε να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει ανθρώπους στη δική του κοινότητα.

Ένα πρόγραμμα διαφορετικό από τα άλλα
Μέσω του προγράμματος της κοινωνικής επιχείρησης Beyond Food, προσλαμβάνονται κάθε χρόνο για μαθητεία δύο ετών, άνθρωποι άνεργοι, που βρίσκονται σε κίνδυνο να μείνουν άστεγοι ή έχουν ήδη ανάλογη εμπειρία. Το δίπλωμα επαγγελματικής μαγειρικής που παίρνουν αποφοιτώντας, τους δίνει τη δυνατότητα να εργαστούν σε διακεκριμένα εστιατόρια, έχοντας πίσω τους ένα συνεχές δίκτυο υποστήριξης, που τους βοηθά να επικεντρώνονται στην εργασία τους.

Μέχρι τώρα το πρόγραμμα αριθμεί περισσότερους από 120 απόφοιτους και όπως υποστηρίζουν πολλοί πτυχιούχοι, παρόλο που έχασαν σχεδόν τα πάντα, το πρόγραμμα τους έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!

Πηγή: theguardian.com