Το πρακτορείο που συμβουλεύει για το κλίμα

Δύο εμπειρογνώμονες σε θέματα βιώσιμης στρατηγικής, η Ellie Austin και η Jessica Ferrow, έχουν ιδρύσει ένα πρακτορείο το οποίο είναι αφιερωμένο στο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν μεγαλύτερη κλιματική συνείδηση.

Όταν η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018, προειδοποίησε ότι μας απομένουν 12 χρόνια αν θέλουμε να περιορίσουμε μια καταστροφή από την κλιματική αλλαγή.

Αυτός ο επείγων χαρακτήρας είναι η ιδέα που οδηγεί το πρακτορείο για τον αντίκτυπο του κλίματος Twelve, που πήρε το όνομά του από τον αριθμό των ετών που μας απομένουν για να κάνουμε πρωτοφανείς αλλαγές σε κάθε πτυχή της κοινωνίας.

Το πρακτορείο συνεργάζεται με εταιρείες για να τους βοηθήσεις να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας τους.

Η Ferrow και η Austin – εμπνεύστριες του πρακτορείου – συνέταξαν οδικούς χάρτες βιωσιμότητας για όλους τους πελάτες τους για να τους βοηθήσουν να φτάσουν εκεί που πρέπει να φτάσουν.

Οι συνιδρύτριες της Twelve, Ellie Austin and Jessica Ferrow.

Οι επιχειρήσεις “ξυπνούν”!

Εδώ και μια δεκαετία, η Ferrow συνεργάζεται με οργανισμούς για το πώς να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο κλιματικά συνειδητές, αλλά έχει διαπιστώσει μια δραματική αύξηση του ενδιαφέροντος πρόσφατα. Με μια νεότερη γενιά να εμπνέεται να αλλάξει το μέλλον, φαίνεται να υπάρχει ένας αυξανόμενος ενθουσιασμός για φιλικές προς το περιβάλλον, κοινωνικά υπεύθυνες μάρκες.

Το πρακτορείο Twelve βοηθά επίσης τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται να προχωρήσουν προς την πιστοποίηση B Corp. Πρόκειται για ένα πιστοποιητικό που λαμβάνει υπόψη το σύνολο των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων μιας εταιρείας.

Για τις δύο αυτές εμπειρογνώμονες, η “επιστροφή στην καλύτερη κατάσταση” μετά το COVID-19 είναι απαραίτητη για την επίτευξη του μέγιστου στόχου της IPCC για την υπερθέρμανση του πλανήτη που είναι 1,5 βαθμός. Η ύπαρξη μιας πιστοποίησης όπως αυτή της B Corp δημιουργεί μια νομική απαίτηση για τις επιχειρήσεις να εξετάζουν τον αντίκτυπο αυτού που κάνουν τόσο στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται όσο και στο περιβάλλον.

Πηγή: www.euronews.com