Όταν η τέχνη του ράφτη συναντάει τη βιώσιμη μόδα

Η εφαρμογή Sojo δίνει την ευκαιρία στους χρήστες της να τροποποιήσουν, να επισκευάσουν ή να ανακυκλώσουν τα ρούχα τους με λίγα μόνο κλικ.

Η ιδρύτρια της Sojo Josephine Philips, ήθελε να μεταποιήσει και να ράψει κάποια από τα ρούχα της, αλλά οι δεξιότητές της στη ραπτική δεν ήταν κατάλληλες, ενώ το να επισκεφθεί έναν ράφτη ήταν μια πολύ χρονοβόρος διαδικασία – μέσα από την προσωπική της ανάγκη γεννήθηκε η πρώτη ιδέα για την εφαρμογή.

Πριν από περίπου δύο χρόνια, η Philips πήρε τη συνειδητή απόφαση να προσπαθήσει να αποφύγει τη γρήγορη μόδα. Αναζητώντας άλλους τρόπους για να ικανοποιήσει την ενδυματολογική της δημιουργικότητα, στράφηκε στα μεταχειρισμένα ρούχα που ήταν για εκείνη η τέλεια λύση αφού ήταν ένας συνδυασμός βιώσιμης και προσιτής τιμής. Αλλά τόσο σε φιλανθρωπικά καταστήματα, όσο και σε καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών, έβρισκε συνεχώς ρούχα που της άρεσαν αλλά δεν ήταν στο μέγεθός της. Η Sojo δημιουργήθηκε για να λύσει αυτό ακριβώς το πρόβλημα, όπως λέει η ίδια.

Η λειτουργία της εφαρμόγης είναι πολύ απλή· οι χρήστες εισάγουν τον ταχυδρομικό τους κώδικα, επιλέγουν έναν τοπικό ράφτη και την υπηρεσία που χρειάζονται και περιμένουν την παραλαβή των ρούχων τους από έναν ποδηλάτη κούριερ. Τα ρούχα επιστρέφονται εντός πέντε ημερών, έτοιμα να φορεθούν. Η Sojo ξεκίνησε τη λειτουργία της μέσα στην πανδημία και παρά τις περιορισμένες της δυνατότητες λόγω συνθηκών έχει ήδη αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές.

Η Philips είναι βέβαιη ότι η εφαρμογή θα αποδειχθεί ελκυστική, ιδίως για τα μέλη των γενεών Gen-Z και millennial καθώς συνδέει ταλαντούχους ράφτες που έχουν μια τέχνη που έχει αναπτυχθεί επί δεκαετίες, και μια νεότερη γενιά που είναι γεμάτη δυνατότητες λόγω του ενδιαφέροντος της για τη βιωσιμότητα.

Πηγή: fivemedia.com