5 ελληνικά brands που επενδύουν στη βιώσιμη μόδα

Η βιωσιμότητα και η βιοηθική είναι πλέον οι βασικές προϋποθέσεις για τις επιλογές που κάνουμε σχετικά με τη μόδα τόσο ως δημιουργεί, όσο και ως καταναλωτές

Η ελληνική μόδα, ευαισθητοποιημένη όσο ποτέ στο περιβαλλοντικό ζήτημα, έχει παραδώσει τη σκυτάλη στη νέα γενιά δημιουργών που με όρεξη, φαντασία και οικολογική συνείδηση πάνε τη βιομηχανία αλλά και τη χώρα μας πολλά βήματα μπροστά. Παρακάτω έχουμε συλλέξει για εσάς 5 ελληνικά brands που κάνουν τη διαφορά.

KIMALE

Το ελληνικό brand KIMALE με moto του την έκφραση “joie de vivre”, δηλαδή το να χαιρόμαστε τη ζωή, σχεδιάζει ρούχα με ευφάνταστα μοτίβα γεμάτα ζωντάνια, με επιρροές από διάφορες κουλτούρες σε όλον τον κόσμο, με μια μίνιμαλ διάθεση. Το brand κινείται με όρους slow fashion σεβόμενο τις βιώσιμες πρακτικές στη βιομηχανία της μόδας.

Alchimia vegan shoes

Η συλλογή της Alchimia vegan shoes βασίζεται σε φυσικά υλικά από δάση και αγρούς. Ο συνδυασμός τους με υλικά όπως πλαστικές σακούλες, σακιά από την βιομηχανία τροφίμων αλλά και παλιά οικογενειακά εργόχειρα δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα με μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η εταιρεία βασίζεται στον συνδυασμό της βιωσιμότητα και του low waste.

3 Quarters

3quarters design handmade recycled bags in Athens

Τα δυο αδέρφια που ξεκίνησα το brand, ο Γιάννης και η Γαρυφαλλιά, πιστεύουν στη βιώσιμη και ηθική μόδα. Η 3 Quarters δημιουργεί τσάντες από τέντες που μπορεί να βρει κανείς στα μπαλκόνια της Αθήνας. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή γίνεται στο εργαστήριό τους από τους ίδιους με μοναδικά αποτελέσματα!

MUSA

Το MUSA είναι ένα ελληνικό brand που δημιουργεί κομμάτια – statements από βιώσιμα και ηθικά υλικά, ενώ τα ρούχα και τα αξεσουάρ του είναι χειροποίητα, από ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις από όλη τη χώρα!

The KNLs

Η συλλογή του KNLs χαρακτηρίζεται από την ευαισθησία για το περιβάλλον και τον πλανήτη. Εκτός από τα φυσικά υλικά που απαρτίζουν το κάθε ρούχο, η εταιρεία έχει καθιερώσει και ειδικό πρόγραμμα, όπου χρησιμοποιούν τα περισσεύματα για να κατασκευάσουν διάφορα εντυπωσιακά αξεσουάρ.