Ένας αστικός κήπος κοσμεί το Λονδίνο

Όταν ο Alessandro Vitale μετακόμισε από μια μικρή πόλη κοντά στη Βενετία της Ιταλίας σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Λονδίνο πριν από επτά χρόνια, διαπίστωσε ότι του έλειπε η σύνδεση με τη φύση. Αυτή η παρόρμηση να ξαναγνωριστεί με τον φυσικό κόσμο τον οδήγησε σε ένα απίστευτο ταξίδι, χτίζοντας τελικά μια αστική όαση στην ίδια του την αυλή.

“Ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου περιοχή σε έναν αστικό χώρο”, εξηγεί ο Alessandro, “έτσι ώστε κάθε φορά που πηγαίνω εκεί, να νιώθω ότι βυθίζομαι στη φύση – σαν να αποσυνδέομαι από την πραγματικότητα, από το γκρίζο Λονδίνο, και να βυθίζομαι εντελώς”.

Πέρα από την καθημερινή του δουλειά ως καλλιτέχνης τατουάζ, ο Alessandro έχει δημιουργήσει ένα επιτυχημένο κανάλι στο YouTube και έχει λανσάρει τη δική του σειρά σπόρων τσίλι – και όλα αυτά διατηρώντας τον εξαιρετικό κήπο του.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Alessandro είναι γνωστός ως Spicy Moustache, ένα παρατσούκλι που του έδωσε η σύντροφός του. Το ζευγάρι έγινε για πρώτη φορά πρωτοσέλιδο στα τέλη του περασμένου έτους, αφού ο Αλεσάντρο κατάφερε να καλλιεργήσει αρκετή τροφή για να τους συντηρήσει ως επί το πλείστον για αρκετούς μήνες. Διευκρινίζει ότι εξακολουθούσε να πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ για κάποια πράγματα, αλλά σχεδόν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά τους καλλιεργούνταν στην αυλή του στο Walthamstow, στο βορειοανατολικό Λονδίνο.

Η δημιουργία ενός αστικού κήπου

Αυτό που είναι ίσως το πιο συναρπαστικό για τον Alessandro είναι ότι ξεκίνησε ως αρχάριος, εμπνευσμένος από όσα του είχε διδάξει ο παππούς του όταν ήταν παιδί.

Ξεκινώντας με μερικούς σπόρους τσίλι, ο Αλεσάντρο συνειδητοποίησε γρήγορα ότι δεν είχε μόνο πάθος για την καλλιέργεια των δικών του τροφίμων – αλλά και τις δεξιότητες. Ωστόσο, είναι δύσκολο να καλλιεργήσεις τεράστιες ποσότητες σε ένα μπαλκόνι του Λονδίνου.

“Κάποια στιγμή, ένιωσα κάπως την ανάγκη να μετακομίσω σε ένα μεγαλύτερο σπίτι με υπαίθριο χώρο”, εξηγεί, “από τότε είμαι κάπως εθισμένος στο να έχω έναν υπαίθριο χώρο”.

Το όνειρό του για το Spicy Moustache, στο Instagram και το YouTube, είναι να δείξει στον κόσμο πόσο προσιτή μπορεί να είναι η κηπουρική και η καλλιέργεια της δικής μας τροφής. Δεν χρειάζεται ο καθένας να έχει ένα περίτεχνο θερμοκήπιο ή εκτάρια γης – είναι δυνατόν να ξεκινήσει με μία μόνο γλάστρα σε ένα περβάζι.

Πηγή: Euronews