Ένας δεινόσαυρος στο βήμα του ΟΗΕ

Ο Φράνκι μας προειδοποιεί: “Το να εξαφανιστείς είναι κακό”.

Χωρίς επίσημο ένδυμα όπως συνηθίζεται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο δεινόσαυρος Φράνκι, βρέθηκε στην αίθουσα του ΟΗΕ προκειμένου να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Φράνκι σε άπταιστα αγγλικά προειδοποιεί την ανθρωπότητα για τον μεγάλο κίνδυνο της εξαφάνιση που εξάλειψε το δικό του είδος εκατομμύρια χρόνια πριν. 

«Ακούστε άνθρωποι. Ξέρω ένα-δυο πράγματα για την εξαφάνιση και αφήστε με να σας πω, και πιστεύετε ότι αυτό θα είναι προφανές, το να εξαφανιστείς είναι κακό. Και να οδηγείτε εαυτόν στην εξαφάνιση; Στα 70 εκατ. χρόνια, αυτό είναι το πιο γελοίο που έχω ακούσει. Τουλάχιστον εμείς είχαμε έναν αστεροειδή, εσείς τι δικαιολογία έχετε;», αναφέρει ο Φράνκι. «Αφήστε με να είμαι αληθινός για ένα λεπτό. Έχετε μια τεράστια ευκαιρία αυτή τη στιγμή. Αν ξαναχτίσετε τις οικονομίες σας και ανακάμψετε από αυτήν την πανδημία, αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της ανθρωπότητας. Εδώ είναι η τρελή ιδέα μου: μην επιλέγετε την εξαφάνιση. Σώστε το είδος σας πριν να είναι πολύ αργά. Είναι καιρός εσείς οι άνθρωποι να σταματήσετε να ψάχνετε δικαιολογίες και να αντιμετωπίσετε την αλλαγή», προσθέτει αλλού.

Η ιδέα του Φράνκι ανήκει στους υπεύθυνους του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP). Η ταινία μικρού μήκους, στο επίκεντρο της εκστρατείας του UNDP «Μην επιλέγεις την εξαφάνιση», είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό να δείξει πόσο παράλογες είναι οι επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων, πώς αντιστρέφουν σημαντικές προόδους στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και προωθούν την ανισότητα ωφελώντας τους πλουσιότερους ανθρώπους. 

Δείτε παρακάτω το video του Φράνκι:

Με πληροφορίες από τη Lifo