Ένας μικρός Αμαζόνιος στην καρδιά του Λονδίνου

Ένα πολύχρωμο installation έρχεται να μας προβληματίσει για τα φυτά και τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση στον Αμαζόνιο.

Στην είσοδο του Annabel’s στο Λονδίνο, απλώνεται μια πολυτελής εγκατάσταση που βρίθει από φτέρες, λουλούδια και ένα σμήνος από ζωντανά, υπερμεγέθη πουλιά που αιωρούνται. Το συγκλονιστικό έργο, που θυμίζει έναν ατελείωτο βιότοπο τροπικού δάσους, αποτελεί μέρος της εναρκτήριας πρωτοβουλίας του κλαμπ Annabel’s for The Amazon.

Ο στόχος τους είναι να καταπολεμήσουν την αποψίλωση των δασών φυτεύοντας ένα εκατομμύριο δέντρα μέχρι τον Μάρτιο του 2023, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 600 εκτάρια δασών που διαφορετικά θα χάνονταν, και να ανανεώσουν τη βιοποικιλότητα στον διάδρομο βιοποικιλότητας Araguaia, ο οποίος επί του παρόντος αποτελείται από τεμάχια που έχουν καταστραφεί από τη γεωργία, την υλοτομία και άλλα καταστροφικά έργα.

Με τη συνέχιση των προσπαθειών αποκατάστασης, η περιοχή αυτή προβλέπεται να γίνει ο μεγαλύτερος φυσικός διάδρομος στον κόσμο, που θα συνδέει τον Αμαζόνιο και το Cerrado σε απόσταση 2.600 χιλιομέτρων – απόσταση αντίστοιχη με το Μόσχα-Λονδίνο, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Πηγή: https://www.thisiscolossal.com/2021/09/annabels-for-the-amazon/