Ένας μυστικός κήπος από ανακυκλωμένο τζιν

Γαλάζια ρόδα από απορρίμματα της υφασματοβιομηχανίας τζιν συνθέτουν ένα οικολογικό και πανέμορφο μωσαϊκό.

Ο πυκνός “Μυστικός Κήπος” του Ian Berry, αποτελείται από άνθη και φυλλώδη φυτά που δημιουργούνται εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένο τζιν, διαφορετικών πλύσεων και αποχρώσεων.

Ο «Μυστικός Κήπος» έκανε το ντεμπούτο του στο Παιδικό Μουσείο Τεχνών της Νέας Υόρκης και από τότε έχει ταξιδέψει στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, την Ολλανδία, τη Γαλλία, το Κεντάκι και το San Francisco Flower Mart, όπου είναι μόνιμα εγκατεστημένο.

Για την αρχική εγκατάσταση του έργου, ο καλλιτέχνης προμηθεύτηκε κατεστραμμένα υλικά από την Cone Denim, συγκεκριμένα από το κλειστό πλέον εργοστάσιο White Oak Mill στη Βόρεια Καρολίνα, το οποίο ήταν γνωστό για την αφοσίωσή του στη διαφανή εισαγωγή βαμβακιού και τη δέσμευσή του να χρησιμοποιεί λιγότερο νερό. Το μεγαλύτερο μέρος των έργων του Berry προέρχεται από ανακυκλωμένα τζιν, σακάκια και υλικά που είναι άχρηστα για ενδύματα, καθιστώντας τη βιωσιμότητα ως ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της τέχνης του.

Ο καλλιτέχνης με έδρα το Ανατολικό Λονδίνο επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας ευρύτερης συζήτησης για τους τρόπους με τους οποίους οι κοινότητες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και στην ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα βρουν τη μαγεία εκεί που δεν είναι απαραίτητα αναμενόμενη. Το έργο γεννήθηκε από την ιδέα ότι στη Νέα Υόρκη, πολλά παιδιά θα μεγάλωναν χωρίς κήπο, όπως εξηγεί ο ίδιος, που ήθελε να προσφέρει στην κοινότητα μια μικρή αίσθηση ενός μεγάλου κήπου.

Πηγή: www.thisiscolossal.com