Ένας τουρίστας φροντίζει τις ελληνικές παραλίες

Ο Daniel Törnkvist ήρθε διακοπές στη Χαλκιδική και αποφάσισε όχι μόνο να απολαύσει τις ελληνικές παραλίες αλλά και να τις καθαρίσει!

Ο Daniel Törnkvist δεν ήρθε στην Ελλάδα μόνο για να χαρεί την θάλασσα και τον ήλιο, αλλά φρόντισε να καθαρίσει τα σκουπίδια από τις παραλίες που επισκέφτηκε. Την πράξη του δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η γνωστή η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος-HELMEPA «Όταν οι διακοπές σου μετατρέπονται σε ένα τεράστιο clean-up project. O Daniel Tornkvist ήρθε για διακοπές στις παραλίες της Χαλκιδικής, όμως δεν μπόρεσε να μείνει άπραγος μπροστά στο θέαμα των απορριμμάτων που αντίκρυσε!» αναφέρει η περιβαλλοντική εταιρεία.

Ο ίδιος ανάρτησε σχετικές φωτογραφίες από τις παραλίες της Χαλκιδικής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Αυτή τη στιγμή κάνω έναν μήνα ελεύθερο κάμπινγκ σε μια απομακρυσμένη παραλία. Όταν σχεδίασα αυτό το ταξίδι, είχα μόλις προγραμματίσει να περάσω ένα μήνα εκεί και να επανασυνδεθώ με τη φύση» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του. «Όταν έφτασα, ωστόσο, με εξέπληξε το πόσο πλαστικό υπήρχε σε κάθε παραλία. Παρόλο που ήμουν πολύ απογοητευμένος, που τα όνειρά μου, για ειδυλλιακή παραθαλάσσια ομορφιά, καταστράφηκαν από τη σκληρή πραγματικότητα, που προκλήθηκε αποκλειστικά από ανθρώπους, τώρα έχω αναλάβει να καθαρίσω όσο το δυνατόν περισσότερα πλαστικά από την παραλία και τις γύρω παραλίες κατά τη διάρκεια της διαμονής μου. Μάζευα σκουπίδια για 7 ημέρες και ήδη έχω συγκεντρώσει έναν πολύ μεγάλο σωρό. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχω ένα βουνό» είχε γράψει τον Ιούλιο, αναρτώντας και σχετικό βίντεο από την «συγκομιδή του».

Πηγή: www.lifo.gr