Ένα συγκινητικό animation για την κλιματική αλλαγή και τη μετανάστευση

Μια αρκούδα και το μωρό αρκουδάκι της είναι οι πρωταγωνιστές σ’ αυτό το animation που όλα δείχνουν πως βαδίζει για τα Όσκαρ.

Το animation «Migrants» είναι ένα σχόλια στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της μετανάστευσης σε μία δυνατή ιστορία με εξαιρετική αισθητική.

Μία πολική αρκούδα με το μωρό της αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον βιότοπο στον οποίο ζουν καθώς τα παγόβουνα θρυμματίζονται στο νερό και το κάποτε παγωμένο σπίτι τους γίνεται πλέον μη βιώσιμο. Καθώς βρίσκονται σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον στη διαδρομή τους και είναι ανεπιθύμητες από τους κατοίκους εκεί, παλεύουν σκληρά για να ζήσουν.

Στόχος των δημιουργών να κάνουν ένα αλληγορικό σχόλιο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε όλον τον κόσμο σήμερα.

«Ξέραμε ότι θέλαμε να κάνουμε μια ταινία μικρού μήκους για τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα. Το 2018, υπήρξε μια διαμάχη για το σκάφος «Aquarius», το οποίο είχε διασώσει μετανάστες στη Μεσόγειο θάλασσα, αλλά καμία χώρα δεν ήθελε να επιτρέψει στο σκάφος να φτάσει στα λιμάνια της. Μας συγκίνησε αυτό και μας ενέπνευσε ως θέμα της ταινίας μας. Φτιάξαμε λοιπόν μια ιστορία για το ζήτημα της μετανάστευσης, και το θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Με βασικούς χαρακτήρες τις πολικές αρκούδες, καθώς είναι από τα είδη που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή», λένε οι ίδιοι οι δημιουργοί της ταινίας που έχει αποσπάσει πολλά βραβεία από φεστιβάλ ενώ αναμένεται να φτάσει μέχρι τα Όσκαρ.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: Το κουτί της Πανδώρας