Αισθητηριακά ΟΙΚΟ-τοπία: Ένα οικολογικό εργαστήρι στα Τρίκαλα

Ένα  πρόγραμμα για την οικολογική ευαισθητοποίηση των νέων, με κύριο άξονα την βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή, οργανώνεται στα Τρίκαλα.

Το πρόγραμμα αφορά εφήβους της πόλης των Τρικάλων, ηλικίας 12 -18 ετών και πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα. Το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων καλεί τους εφήβους του, που ενδιαφέρονται να προβληματιστούν, να αλληλεπιδράσουν με συνομηλίκους και να δομήσουν συλλογικά ιδέες σχετικά με την οικολογία, την βιωσιμότητα  και τον σεβασμό στη φύση. Οι συναντήσεις έχουν βιωματικό χαρακτήρα και το ερέθισμα δίνεται μέσω της τέχνης του Χορού, του Θεάτρου και των Εικαστικών.

Το πρόγραμμα λειτουργεί με παιγνιώδη διαδικασία γεμάτη συνδέσεις, καλλιτεχνικές δραστηριότητες στη φύση, προβληματισμούς, διάλογο και ομαδικά παιχνίδια. Τα παιδιά, θα αποτυπώσουν με αυτόν τον τρόπο τη μη βιώσιμη οπτική της καθημερινότητας μας. Μέσω του θεάτρου, θα εκτιμήσουν τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στα οικοσυστήματα και την ατομική ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος, θα αναπτύξουν τις αισθήσεις τους και την σωματική σύνδεση με το περιβάλλον, θα συνθέσουν τα δικά τους οικολογικά κοστούμια και θα φανταστούν τα σώματά τους ως ένα αλληλοεξαρτώμενο σύστημα.

????????????????

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κ. Αλεστά: «Με την επαναδραστηριοποίηση στον τομέα του πολιτισμού μετά την πανδημία, και τους χώρους του πολιτισμού πλέον ανοιχτούς, η διάθεσή μας για τέχνη, καινούργιες εικόνες και ερεθίσματα, είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ως Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων συνεχίζουμε τις δράσεις, ενισχύοντας την τέχνη και δίνοντας κίνητρα σε παιδιά και εφήβους να εστιάσουν σε νέους τρόπους σκέψης και αντίληψης συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη δημιουργία μιας πόλης βιώσιμης, φιλικής και περιβαντολλογικά ασφαλή».

Πηγή: trikalavoice.gr