Αλόννησος: Δεύτερος καλύτερος οικολογικός προορισμός στον κόσμο

Το πανέμορφο νησί των Σποράδων κέρδισε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως χάρη στην οικολογική του ταυτότητα και τις eco-friendly επιλογές του.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους επτά κορυφαίους προορισμούς του κόσμου που διακρίνονται σε επίπεδο οικολογικού τουρισμού κατέκτησε η Αλόνησσος, σύμφωνα με το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών πρακτόρων, ABTA Magazine.

Οι τρεις λόγοι που οδήγησαν τους ταξιδιωτικούς συντάκτες στην απόφαση να συμπεριλάβουν στην κατάταξη το ελληνικό νησί είναι η λειτουργία του μεγαλύτερου φυσικού θαλάσσιου πάρκου της Μεσογείου στην περιοχή της Αλοννήσου, το πρόσφατο άνοιγμα του πρώτου υποβρυχίου μουσείου της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας, καθώς και η απόφαση του δήμου να καταργήσει πρώτος, το 2015, τις πλαστικές σακούλες στο νησί.

Η λίστα «φιλοξενεί» ακόμη έξι προορισμούς από Αμερική, Ευρώπη, Αφρική και Ωκεανία. Την κορυφή καταλαμβάνει η Κόστα Ρίκα με το εθνικό πάρκο και το προστατευόμενο «δάσος σύννεφου» και στη δεύτερη θέση είναι η Αλόννησος που είναι και ο μοναδικός ελληνικός προορισμός της κατάταξης.

Τις υπόλοιπες θέσεις καταλαμβάνουν κατά σειρά κατάταξης:

3. Η Κοπεγχάγη – για τις περιβαλλοντικές καινοτομίες της

4. Το Σαν Φρανσίσκο ως μία από τις πλέον φιλικές πόλεις του κόσμου για το περιβάλλον

5. Η Μοορέα της Γαλλικής Πολυνησίας για τα μέτρα προστασίας της θαλάσσιας ζωής

6. Η Κένυα για τη στρατηγική διάσωσης της άγριας πανίδας

7. Η Σλοβενία για τη σύνδεση φύσης, τουρισμού και προστασίας του περιβάλλοντος που έχει επιτύχει

Πηγή: Athens Voice