Απούλητα φρούτα γίνονται ψεύτικο δέρμα!

Μια ολλανδική εταιρεία κατασκευάζει vegan δέρμα από μάνγκο που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Η Fruitleather, μια ολλανδική εταιρεία, αντιμετωπίζοντας τα απορρίμματα τροφίμων και μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κατασκευής ζωικών δερμάτων, αναπτύσσει μια φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία παραγωγής “δέρματος φρούτων” χρησιμοποιώντας απούλητα τρόφιμα που συλλέγονται από Ολλανδούς διανομείς.

Ο Hugo και ο Coen, οι νεαροί συνυδρυτές της Fruitleathers, έθεσαν σε εφαρμογή την ιδέα τους το 2015 επιθυμώντας να δημιουργήσουν αξία από πράγματα που θεωρούνται άχρηστα και να επιλύσουν προβλήματα υιοθετώντας μια σχεδιαστική προσέγγιση, το δίδυμο εργάζεται με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Οι δυο συνεργάτες εντόπισαν το μεγάλο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, και έτσι αποφάσισαν να ανακτήσουν τα απούλητα φρούτα για να φτιάξουν ένα ανθεκτικό υλικό με την όψη δέρματος – αρκετά ισχυρό ώστε να χρησιμοποιηθεί για παπούτσια, δερμάτινα είδη και έπιπλα.

Δίπλα σε όλη αυτή τη σπατάλη τροφίμων υπάρχουν και τα ηθικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της παραγωγής ζωικού δέρματος. Σύμφωνα με την PETA και άλλες ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, ετησίως ένα δισεκατομμύριο ζώα σφάζονται παγκοσμίως για το δέρμα τους. Η εκτροφή αυτών των ζώων συμβάλλει στην αποψίλωση των δασών και η διαδικασία παραγωγής του δέρματος δεν είναι μόνο εξαιρετικά ρυπογόνος αλλά καταναλώνει και πολλούς πόρους.

Πηγή: www.bussinessinsidertoday.com