Είναι οι άντρες πιο επιβλαβείς για το κλίμα;

Οι άνδρες φαίνεται να έχουν μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα επειδή είναι πιθανό να τρώνε περισσότερο κρέας και να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για αυτοκίνητα και μεταφορές.

Οι ανύπαντροι άνδρες εκπέμπουν πάνω από 16% περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου από ό,τι οι γυναίκες, αποκαλύπτει νέα μελέτη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ενώ άνδρες και γυναίκες ξοδεύουν περίπου το ίδιο ποσό χρημάτων κάθε χρόνο, οι προσωπικές καταναλωτικές επιλογές των ανδρών οδηγούν σε μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα.

Η ανάλυση της έρευνας έδειξε ότι οι άνδρες ξοδεύουν 70% περισσότερο σε προϊόντα που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα, όπως καύσιμα για αυτοκίνητα, φαγητό έξω, αλκοόλ και καπνό, σε αντίθεση με τις γυναίκες οι οποίες ξοδεύουν περισσότερο σε είδη και υπηρεσίες με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η επίπλωση και η ένδυση. Ενώ, τα τρόφιμα και οι διακοπές προκαλούσαν περισσότερες από τις μισές εκπομπές τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Η μελέτη πρότεινε ότι η μετάβαση σε βιώσιμες και διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις θα μπορούσε να μειώσει τις προσωπικές εκπομπές. Όπως η αντικατάσταση του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων με τρόφιμα φυτικής προέλευσης και η μετάβαση σε σιδηροδρομικές μεταφορές για τις διακοπές, αντί για πτήσεις ή οδήγηση.

Παρόλο που οι γυναίκες φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, υποεκπροσωπούνται κατάφωρα στους τομείς της κυβέρνησης και της χάραξης πολιτικής.

Την περασμένη εβδομάδα, η Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικρίθηκε για την παράλειψη της διασταύρωσης του φύλου και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, σύμφωνα με την Guardian.

Πηγή: www.totallyveganbuzz.com