Η Ιαπωνία σέβεται τα ιερά της ελάφια και το αποδεικνύει εμπράκτως

Στην Ιαπωνία, τα ελάφια πιστεύεται ότι είναι αγγελιοφόροι των θεών και συχνά περιφέρονται στους ναούς. Σύμφωνα μάλιστα με τη μυθολογία, ο θεός Takemikazuchi έφτασε στη Νάρα με ένα λευκό ελάφι για να προστατεύσει τη νεόκτιστη πρωτεύουσα του Heijokyo…

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρούνται ουράνια ζώα που φρουρούν την πόλη και τη χώρα και από το 1957, έχουν χαρακτηριστεί φυσικοί θησαυροί!

Η πόλη Νάρα αριθμεί περίπου 1.300 ιερά ελάφια γνωστά ως Σίκα ή ελάφια υπόκλισης, επειδή σκύβουν το κεφάλι τους πριν ταϊστούν, σαν να λένε ευχαριστώ. Η υψηλότερη συγκέντρωση παρατηρείται στο Πάρκο Nara, όπου πωλούνται στους τουρίστες τα μπισκότα ελαφιών, γνωστά ως Shika Sembei.

To φονικό πλαστικό
Δυστυχώς, το 2019 αρκετά από τα ελάφια που κατοικούν στο κεντρικό πάρκο της αρχαίας πρωτεύουσας βρέθηκαν νεκρά. Αιτία, η κατάποση περιτυλίγματος τροφίμων και πλαστικών σακουλών που είχαν αφήσει πίσω τους οι επισκέπτες του πάρκου.

Αρκετές επιχειρήσεις αντέδρασαν άμεσα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και μετά από 12 μήνες έρευνας, ανέπτυξαν μία ασφαλή λύση, τη βρώσιμη σακούλα! Κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πολτό από κουτιά γάλακτος και πίτουρο ρυζιού (ένα από τα κύρια συστατικά των νόστιμων μπισκότων που ταϊζουν οι τουρίστες τα ελαφια), μόλις καταναλωθεί από τα ελάφια, περνάει με ασφάλεια μέσα από το σύνθετο πεπτικό τους σύστημα!

Από τη μέρα που κυκλοφόρησαν, περίπου 3.500 τσάντες έχουν πουληθεί σε τοπικές εταιρείες και οργανισμούς, καταφέρνοντας έτσι να προστατεύσουν τα ελάφια, αλλά και να ενισχύσουν την τοπική οικονομία!

Πηγή: www.intelligentliving.co